cultuurcentrum Hasselt

Infidèles

tg STAN & de Roovers
di 25 okt 2022 - 20.00 u - 22.05 u
di 25 okt 2022
20.00 u - 22.05 u
  • di 25 okt 2022
    20.00 u - 22.05 u
    concert- & theaterzaal

Infidèles baseert zich op Laterna magica, de autobiografie van de Zweedse toneel- en filmregisseur Ingmar Bergman, o.a. bekend van Fanny & Alexander, Wild strawberries en Persona.

In Infidèles gaat Bergman zelf in dialoog met zijn personages. Deze zoektocht naar de autobiografische dimensie van zijn werk toont aan hoe subtiel en meedogenloos Bergman menselijke verhoudingen blootlegde, waarbij hij zichzelf niet buiten schot hield.

tg STAN en de Roovers werken voor het eerst samen met Ruth Becquart, die de laatste jaren vooral op televisie te zien was in o.a. Over water, Red light, F*** you very, very much, Undercover en Twee zomers.

Infidèles gaat over een driehoeksverhouding die verkeerd afloopt, over leugens en bedrog en wat die met ons doen. Een ongekunsteld eerbetoon aan Bergmans oeuvre en diens scherpzinnigheid, menselijkheid én vitaliteit in zijn teksten.

onderdeel van

Infidèles is geen voorstelling die aankomt als een uppercut, maar een stuk dat zich geleidelijk onder je vel nestelt en daar nog lang nazindert.

- Knack Focus

credits

tekst Ingmar Bergman / vertaling Vincent Fournier / van & met Ruth Becquart, Robby Cleiren, Jolente De Keersmaeker & Frank Vercruyssen / kostums An D’Huys / licht Stef Stessel / coproductie Festival D’Automne, Théâtre de la Bastille & Théâtre Garonne / © Stef Stessels
deroovers.be / stan.be