cultuurcentrum Hasselt

PerronGeluk

Stichting Laudio, MoMeNT & CCHA
di 23 aug 2022 - do 25 aug 2022
di 23 aug 2022
-
do 25 aug 2022

Opgelet!
Je hebt één ticket per traject nodig. Wil je beide versies zien? Koop dan zowel een ticketje voor het traject Tongeren > Hasselt, als het traject Hasselt > Tongeren.

Voor ons vijftigjarig bestaan viert MoMeNT Tongeren graag mee! Naast het project Zullen we samen… (i.s.m. tout petit) werken we ook samen aan het project PerronGeluk (i.s.m. Stichting Laudio). 

PerronGeluk is een unieke theaterbeleving op de trein tussen Hasselt en Tongeren of omgekeerd. Er zijn twee routes en dus ook twee versies te volgen. Conducteur Joke Emmers leidt alles in goede banen. Één of twee treinrit(ten) om nooit te vergeten! 

Je gaat vanzelf vooruit, je neus achterna. Onderweg heb je alle tijd om je ogen en oren de kost te geven. Het spoorboekje is maar een suggestie, dat is altijd al zo geweest. Je bestemming komt vanzelf op je pad. De kunst is om te vergeten dat de rails er al liggen. Dat ze maar twee kanten op wijzen, heen en terug, perfect parallel aan elkaar. Er is nu eenmaal een soort van orde nodig om het dagelijks leven wielen te geven. 

De echte reiziger weet: de mooiste momenten komen niet voort uit de geijkte route. Het ongewisse spontane, daar zit het goud. In de ongerijmde poëzie. Symfonieën, ontstaan zonder dirigent en bladmuziek. Taart, gebakken zonder recept. Als er ineens slingers hangen en er wordt gedanst, terwijl niemand weet welk feest we eigenlijk vieren. Dat zijn de mooiste. Onmogelijk te organiseren, niet van tevoren te plannen. Je kan er alleen maar open voor staan als het op je pad komt. Maar dan moet je toevallig wel net je ogen open hebben. 

PerronGeluk gaat over de schoonheid van dat ongeplande geluk. Er is meer dan genoeg moois om te vieren, voor wie het wil ontvangen. Zelfs nu. Juist nu. Je hoeft alleen maar een kaartje te kopen en in te stappen.

credits

concept & regie Lubert Priems / concept Barbara Wyckmans / tekst, concept & regie Jacqueline Kerkhof / spel Joke Emmers (live), Sien Eggers (audio) / muziek Emil Szarkowicz, e.a. / techniek Joop Koenen / grafische vormgeving Ilse van Hoof / floor & assistent techniek Lia Reijnen / coproductie MoMeNT & CCHA / © Ilse van Hoof
stichtinglaudio.nl / moment.tongeren.be