cultuurcentrum Hasselt

Op algemene aanvraag

Raymond van het Groenewoud
do 29 sep 2022 - 20.00 u - 22.00 u
do 29 sep 2022
20.00 u - 22.00 u
  • do 29 sep 2022
    20.00 u - 22.00 u
    concert- & theaterzaal

Veelzijdig muzikant. Begenadigd songschrijver. Bevlogen performer. Gewiekst entertainer. Raymond van het Groenewoud is de man die het volk in het Vlaams leerde rocken.

Hij houdt van de meest uiteenlopende muziekjes, schuimt sinds 1972 de podia af en is tegen wil en dank uitgegroeid tot een instituut. In 2020 bereikte Raymond de kaap van de zeventig.

Raymonds invloed valt nauwelijks te schatten. Na vijf decennia in het Belgische muzieklandschap is de grootmeester nog lang niet afgeschreven en blijft hij zijn ding doen - zie recente samenwerkingen met Slongs, Tourist LeMC en zelfs het barokensemble Il Gardellino.

Samen met zijn straffe kompanen trekt de zelfverklaarde tekstdichter, filosoof en clown alle registers open en brengt hij de talloze evergreens die al lang gebeiteld staan in ons collectief geheugen en het Nederlandstalige muziekpatrimonium, met gegarandeerd ook enkele nagelnieuwe verrassingen.

credits

zang, gitaar & keyboard Raymond/ drums Cesar Janssesn/ bas Wouter Berlaen/ keyboard, percussie Bram Weijters/ gitaar, zang Rik Aerts/ © Charlie De Keersmaecker
raymondvanhetgroenewoud.be