cultuurcentrum Hasselt

EAST ENDERS II

Kincso Bede, Koen Broos, Annika Haas, Jackie Mulder, Isabelle Pateer & Zsófie Sivák
zo 27 nov 2022 - zo 5 feb 2023
zo 27 nov 2022
-
zo 5 feb 2023
  • zo 27 nov 2022
    -
    zo 5 feb 2023
    grote exporuimte
    vrije toegang

De focus op oost en west verschuift met EAST ENDERS II naar Europa. Hoe kijken we vanuit westelijk Europa naar het oostelijke deel? Kunnen we met onbevooroordeelde blik kijken of is ons beeld ingekleurd door ons collectieve geheugen en zien we wat we willen zien? 

Met werk van o.a. de volgende fotografen:

Jackie Mulder (Nederland), Thought Trails

Deze multimediale beeldenreeks verbeeldt hoe hersenen werken als we onze gedachten laten dwalen. Dat stelt ons in staat om de wereld om ons heen naar eigen inzicht te vormen. Een gedachte die aan de basis ligt van het gelaagde multidisciplinaire werk van Jackie Mulder én aansluit bij het uitgangspunt van EAST ENDERS.  

Annika Haas (Estland), Gypsies in Estonia

Gefascineerd door de outlaw-positie van de Roma in Estland, besloot Annika hun gedurende lange tijd niet alleen te volgen, maar ook zich zo veel mogelijk met hun te verbinden. Een indrukwekkende reeks die terecht bekroond werd met de Grand Prize Press Photo 2013.

Isabelle Pateer (België), Kiev

Door een lokaal en persoonlijk niveau te laten versmelten met een symbolisch niveau, stelt Isabelle Pateer meer universele kwesties aan de orde, zoals ook in deze nieuwe reeks beelden over een industrieel terrein in Kiev.

Koen Broos (België)

Koen Broos is op zoek naar het verhaal voorbij het narratieve. Voor EAST ENDERS II reist hij naar Estland en Litouwen op zoek naar zijn verbeelde indrukken. Tijdens deze expo presenteren we dit nieuwe werk voor het eerst.

Zsófia Sivák (Hongarije), Jozszi’s Home & Till the break of dawn

Zsófia Sivák gaat in haar fotoprojecten een langdurige relatie aan met een gemeenschap om zo hun dagelijks leven te documenteren. In deze reeksen gaat ze naar haar geboorteregio op het platteland.

Kincső Bede (Roemenië)

Kincső Bede is gefascineerd door het communistische verleden van haar thuisland, de macht van Ceauşescu, de controle door de veiligheidsdienst Securitate en hoe deze geschiedenis wordt doorgegeven van generatie op generatie.  

openingsmoment zo 27 nov 2022 om 15 u, nadien di t/m zo van 13 tot 17 u