cultuurcentrum Hasselt

De kersentuin

Toneelgroep Maastricht
di 14 mrt 2023 - 20.00 u - 22.05 u
di 14 mrt 2023
20.00 u - 22.05 u
  • di 14 mrt 2023
    20.00 u - 22.05 u
    concert- & theaterzaal

OPMERKING: Inleiding om 19.15 u door TG Maastricht 

Actrice Ljoebov keert na een mislukte carrière in Parijs terug naar het landgoed van haar familie. Vanwege hoge schulden dreigt het familiebezit geveild te worden, maar samen met haar dochters doet ze er alles aan om een faillissement te voorkomen. Ondernemer Lopachin heeft dé oplossing: de kersentuin omtoveren tot vakantiepark. Alleen zo is een stabiel inkomen verzekerd. Ljoebov staat voor een onmogelijk dilemma: alles moet veranderen, maar tegen welke prijs? 

Na hun vorige Tsjechov-passage met Een meeuw (CCHA, 2022) zijn we verheugd om Toneelgroep Maastricht alweer te verwelkomen! Dit keer opnieuw in een regie van Michel Sluysmans met een tekst van Jibbe Willems, die eerder ook de tekst van King Lear (CCHA, 2018) voor zijn rekening nam.

Willems zorgt voor een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De personages hunkeren naar een tijd die niet meer bestaat. Maar hoe kunnen ze dan nog hun dromen waarmaken?

Een achtkoppig ensemble brengt een hedendaagse versie van dit tijdloze verhaal over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en het tragische gevecht met het nu. De cast wordt daarin versterkt met live muziek van multi-instrumentalist Beppe Costa. Tsjechov op zijn best dus: deze bewerking doet ons al uitkijken naar maart 2023! 

credits

regie Michel Sluysmans / tekst Jibbe Willems naar Anton Tsjechov / spel Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Beppe Costa, Vincent Linthorst, Nick Renzo Garcia, Quiah Shilue, ‘Ntianu Stuger, Liza Macedo dos Santos e.a. / dramaturgie Paul Slangen / decor Michiel Voet / licht Bart van den Heuvel / kostuums Sabine Snijders / inleiding TG Maastricht / © Cecile Thijs, To Huidenkoper & Janey van Ierland
toneelgroepmaastricht.nl