cultuurcentrum Hasselt

Chaïm

THERE THERE company
do 26 jan 2023 - 20.00 u - 21.00 u
do 26 jan 2023
20.00 u - 21.00 u
  • do 26 jan 2023
    20.00 u - 21.00 u
    concert- & theaterzaal

Vanaf seizoen 22-23 verdiept CCHA zich in een nieuw genre: circus! Tijdens FESTIFIFTY kregen jullie een voorproefje met twee circusvoorstellingen. In het voorjaar 2023 gaan we op hetzelfde elan voort: de eerste daarvan is Chaïm, een ode aan adem. 

Chaïm (hebreeuws voor leven) is een voorstelling op het ritme van ademhalingen, in een wereld die haar ritme, haar evenwicht en haar adem verloren heeft. De dorre vlakte van Chaïm wordt bewoond door drie mensen die hun adem transformeren tot beweging en muziek. Samen bezingen ze het leven en rouwen ze om wat verloren is. Klassieke zang en acrobatie vinden elkaar in dit stuk waar krachtige choreografie en breekbaarheid elkaar afwisselen. Zolang er adem is, is er hoop.

Over adem? Jazeker! Ademen is een automatisch fysiologisch proces dat ons in leven houdt. Het is de drijvende kracht achter onze vitale functies, onze stem en onze bewegingen. Een actie die ons als mens verbindt met andere ademende wezens. Onze ademhaling is een krachtig maar tegelijkertijd fragiel biologisch systeem dat niet zo vanzelfsprekend is als we in eerste instantie denken. Pas als de adem ons ontnomen wordt, zien we de waarde ervan in. Vandaar dus een ode aan adem! 

THERE THERE company is het makersduo Hanne Mampuys en Toon Van Gramberen die sinds 2010 samenwerken als partneracrobaten en circusmakers. Doorheen de jaren is dit gezelschap uitgegroeid tot een vaste waarde met een uitgesproken aanwezigheid in het Vlaamse circusveld. Wij hopen alvast dat ze je hart kunnen veroveren met deze adembenemende (heb je ‘m?) voorstelling. 

credits

regie & choreografie Hanna Mampuys & Toon Van Gramberen / performers Maria Madeira, Fran Van Lysebettens, Robine Lerouge & Ran Couvreur / dramaturgie Marie Peeters / techniek Casper Van Overschee & Jeroen Wuyts / licht David Carney / musicologie & compositie Tom Permentier & Fran Van Lysebettens / kostuums Oona Mampuys / scenografie Saskia Louwaard / spelregie Hanne Vandersteene / geluid Gert De Cooman / productie THERE THERE company / coproductie Perpodium, Cirklabo, Circuswerkplaats Dommelhof, PERPLX & Miramiro / met de steun van Kunstencentrum STUK, deRUIMTE / © Toon Van Gramberen  
theretherecompany.com