BOEK-STEEN-PAPIER

Annelies Van Hullebusch
di 25 jan 2022 - 20.00 u
di 25 jan 2022
20.00 u
  • di 25 jan 2022
    20.00 u
    concert- & theaterzaal

Voor BOEK-STEEN-PAPIER gaat Annelies Van Hullebusch uit van enkele ‘mijlstenen’ die haar leven hebben bepaald, beïnvloed én verrijkt. Deze tactiele voorstelling creëerde ze op de manier die haar zo eigen is: vol ambacht, detail en poëzie. Met gebruik van papier, maquettes en projecties verhoudt ze zich in verschillende lagen en op verschillende afstanden tegenover beeld en geluid. Ze interviewt, combineert, tekent, concludeert en fantaseert.

Als toeschouwer krijg je een prachtig gebonden boek op schoot. Laat je blik reizen tussen foto’s, woorden en tekeningen in het boek, beelden op het podium en de verhalen die Annelies live vertelt. Nieuw gecomponeerde muziek klinkt dichtbij of veraf. Elk hoofdstuk gaat uit van een persoonlijke ervaring, maar zoomt uit naar een universeel verhaal over kracht, overtuiging en zwakte. Een individuele leeservaring en gemeenschappelijke kijkervaring raken mooi verweven met elkaar.

Tijdens de vorige editie van pro-portie was Annelies Van Hullebusch ook al bij ons te gast, samen met Katharina Smets met KOPFKINO fm (CCHA, 2019). Dit keer neemt ze niet Katharina, maar een aantal boeken mee die haar ondersteunen in haar vertelling. Laat je meevoeren in haar verhalen en heel belangrijk: vergeet je leesbril niet!

onderdeel van
pro-portie

credits

concept & spel Annelies Van Hullebusch / dramaturgie Wanda Eyckerman / muziek John Birdsong / boekvormgeving Sarah Schrauwen / productie Watmarswas / met de steun van Stad Antwerpen / © Clara Hermans
anneliesvanhullebusch.be