cultuurcentrum Hasselt

De kersenvla

Abattoir Fermé
ma 6 dec 2021 - 20.00 u - 21.50 u
ma 6 dec 2021
20.00 u - 21.50 u
  • ma 6 dec 2021
    20.00 u - 21.50 u
    concert- & theaterzaal

Elke beschaving krijgt het theater dat ze verdient.” Enter: De kersenvla! Een werk geschreven door Danny Tsjechov, de iets minder bekende broer van Anton. De tekst werd nooit eerder integraal opgevoerd, tot nu.

Abattoir Fermé vertelt het verhaal van weduwe Ranjevskaja die na een jarenlang verblijf in Parijs terugkeert naar haar ouderlijke huis, een landgoed in Smeerebbe-Vloerzegem. Daar is de tijd niet blijven stilstaan: er wacht haar een berg schulden waardoor het landgoed verkocht zal moeten worden. De zakenman Lopachin stelt voor om met de krieken die er groeien, vlaaien te maken en om die deur aan deur te gaan verkopen. Een goed plan! Al blijkt Lopachin niet de beste zakenman…

Verwacht je in De kersenvla aan veel gepraat, veel gehuil, een feest, een begrafenis en zelfs een scène waarin Ranjevskaja een berg kersen overgeeft in een esthetisch verantwoorde emmer. Maar bovenal is dit een verhaal over het verlangen naar een wereld die niet meer bestaat. 

Abattoir Fermé boeit steeds opnieuw met producties als Alice (CCHA, 2017), Hamlet (CCHA, 2017) en Gonzo (CCHA, 2019). Ook dit keer zetten ze met kleppers als Kirsten Pieters, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert en Louis van der Waal weer een puike acteerprestatie neer!

credits

tekst & regie Stef Lernous / spel Kirsten Pieters, Ellen Sterckx (stage), Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert, Louis van der Waal & Ellen Sterckx (stage) / decor- & lichtontwerp Sven Van Kuijk / in samenwerking met nona Mechelen / inleiding Tuur Devens / © Stef Lernous
abattoirferme.be