Als de rook om je hoofd is verdwenen

Els Dottermans, Andrea Croonenberghs & Barbara Dex
wo 9 feb 2022 - 20.00 u
wo 9 feb 2022
20.00 u
  • wo 9 feb 2022
    20.00 u
    concert- & theaterzaal
    Geweest

Boudewijn de Groot - die net nog zijn afscheid van het podium aankondigde - is zonder meer één van de grootste artiesten van de Lage Landen. Na meer dan 50 jaar op de planken, is hij als één van de weinigen even populair voor als na de eeuwwisseling. Zijn repertoire is even uitgebreid als gevarieerd. Protestsongs, poëzie, verhalen, liefdesliedjes, beschouwingen, chansons… Weinigen weten het idee dat een lied een combinatie van muziek en tekst is, zo mooi tot een geheel te vormen als Boudewijn de Groot.

Elk op hun eigen manier en met de goedkeuring van de Meester zelf, vertolken vier zangeressen zijn werk vanaf 1965 tot nu. Drie unieke stemmen, drie unieke interpretaties. Immers, we hebben het over Els Dottermans, Barbara Dex en Andrea Croonenberghs! De vrouwen vertoeven bovendien in uitstekend gezelschap, want niemand minder dan Marcel (zoon van) de Groot begeleidt op gitaar en wie weet, misschien zingt hij ook wel mee.

Verwacht echter meer dan alleen de grote hits: de verrassende keuze en eigenzinnige invulling maken dit programma écht bijzonder. Met de prachtige teksten van de Groot zelf, maar ook met die van Lennaert Nijgh, Herman Pieter de Boer en Freek de Jonge. Akoestische nummers, stevige nederpop en heerlijk rockende nummers wisselen elkaar af.

credits

zang Els Dottermans, Barbara Dex & Andrea Croonenberghs / gitaar Marcel de Groot / bas Wouter Berlaen / piano Toon Offeciers / drums Bert Huysentruyt / © Greetje Van Buggenhout, Frank Abbeloos & Rick Van Overbeke
barbaradex.be