Dreams 360

Nederlands Dans Theater 1
za 21 mei 2022 - 20.00 u
za 21 mei 2022
20.00 u
  • za 21 mei 2022
    20.00 u
    Theater aan het Vrijthof
    Geweest

Sinds de oprichting in 1959 is het Nederlands Dans Theater altijd eigenzinnig en ambitieus geweest. De non-conformistische producties van Hans van Manen en het uitgesproken choreografisch profiel van Jiří Kylián zetten het gezelschap nationaal en internationaal op de kaart. 

De voorbije 60 jaar bouwde NDT een bijzonder rijk repertoire op van ruim 600 balletten van choreografen als Jiří Kylián en Hans van Manen, Sol León & Paul Lightfoot, Marco Goecke, Johan Inger, Medhi Walerski, Ohad Naharin, Alexander Ekman, Hofesh Shechter, Edward Clug en Sharon Eyal & Gai Behar.

Met Dreams 360 presenteert het gezelschap 3 wereldpremières van 3 onderscheidende choreografische stemmen: Gabriela Carrizo, Crystal Pite en Roy Assaf. 

Gabriela Carrizo is geen onbekende in Vlaanderen: ze werkte met Les Ballets C de la B, Koen Augustijnen en Needcompany. In 2000 richtte ze met Franck Chartier het internationaal gewaardeerde Peeping Tom op. Als choreograaf creëert ze filmische sferen die performers een plek bieden om zich in te leven in levensechte situaties, emoties en ontmoetingen. 

Crystal Pite debuteerde in 1990 als choreograaf, richtte in 2002 haar eigen dansgezelschap Kidd Pivot op en creëerde al meer dan 50 werken voor gezelschappen als Paris Opera Ballet, The Royal Ballet, Cullberg Ballet én Nederlands Dans Theater. Haar meeslepende werken - zoals Plot point uit 2010, genomineerd voor de Benois de la Danse - zijn rijk aan verbeeldingskracht en intelligentie.

De Israëlische Roy Assaf creëerde o.a. voor The Royal Swedish Ballet en Batsheva Dance Company en won verschillende prijzen. Als frisse stem in de danswereld is hij één van de meest gewilde en opkomende choreografische stemmen van vandaag. Ook Assaf completeert Dreams 360 met een wereldpremière, en meteen zijn debuut als choreograaf bij NDT. 

onderdeel van
Get the buzz

The performers of Nederlands Dans Theater fuse exacting execution and creative ambition to create grotesque, haunting, and sublime images.

Broadway World

credits

dansbus naar Maastricht, vertrek CCHA 19 u / choreografie Gabriela Carrizo, Crystal Pite & Roy Assaf / inleiding Laurent Pitsi / © Rahi Rezvani 
ndt.nl