cultuurcentrum Hasselt

Carbone - support: Niels Orens

Cellini
vr 24 sep 2021 - 20.00 u
vr 24 sep 2021
20.00 u
  • vr 24 sep 2021
    20.00 u
    concert- & theaterzaal
    Geweest

De jonge Maasmechelaar Gianmarco Cellini is hét Limburgse techno wonderkind. Je kent hem waarschijnlijk van zijn remix van Expectations van Portland, maar hij timmert ook hard aan de weg met een eigen label en tracks, een residency in Fuse en ronkende sets op Dour, Pukkelpop, in heel Europa en ver daarbuiten.  

Met Carbone, een persoonlijk relaas over houvast vinden in een zoektocht naar identiteit en zelfexpressie, maakt hij een droom waar. Hoelang blijf je een vreemde in je nieuwe vaderland? Is het leven met een dubbele identiteit moeilijk of verrijkend?

“Een eerbetoon aan iedereen die zijn land achterlaat voor een betere toekomst. Het is mijn ambitie om het verhaal te vertellen van de generatie die deze stap zette. Een eerbetoon aan mijn beide grootvaders die afgelopen jaar overleden zijn, en mij altijd gestimuleerd hebben om trots te zijn op mijn verhaal en roots.” 
Cellini 

Cellini, Danielle Flieswasser, Nina Muñoz en Justine Bourgeus (Tsar B) brengen met film, licht en intense elektronische muziek de Italo-Belgische migratiegeschiedenis tot leven in een zinderende en fascinerende totaalervaring.

De avond start met een korte set van support Niels Orens. Als passionele geluidsarchitect legt Niels Orens de link tussen akoestische en elektronische muziekinstrumenten. Hij shopt graag bij grote voorbeelden Floating Points, Max Cooper en Massive Attack maar kneedt vooral aan een eigen sound. 7 jaar knutselde Orens achter dikke slaapkamermuren aan debuut Instance of a duplicate, nu is hij ook klaar om live gensters te slaan. Eind juli speelde hij nog één van zijn eerste shows op Zwart goud/Avondgloed, en nu is hij al meteen één van de geselecteerden voor de voorrondes van kansenparcours Sound Track in o.a. De Serre.

credits

concept & muziek Gianmarco Cellini / regie Cato Kusters / zang & viool Justine Bourgeus (Tsar B) / choreografie, dans & creative director Danielle Flieswasser / dans & assistent-choreograaf Nina Muñoz / visuals Superview TV / lichtontwerp & productie Korneel Wilkin / director of photography & fotografie Annika Wallis / geluidsontwerp Cedric Stroobants / met dank aan Remi Quotbach, Nick Wessaert & Jan Kolbacher / in samenwerking met De Serre / coproductie CCHA / © Annika Wallis
facebook.com/cellinimusic