vr 27 mrt 2020 - 21.45 u

Lavinia Meijer, harp & Michiel Borstlap, piano

Ghosts - ligconcert met muziek van Glass, Einaudi e.a. - Belgische première
vr 27 mrt 2020
21.45 u
  • vr 27 mrt 2020
    21.45 u
    parketzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Uniek is de samenwerking tussen Lavinia Meijer en pianist Michiel Borstlap zeker. Zij is wereldvermaard als klassieke harpiste, hij toppianist in de internationale muziekwereld. In dit nieuwe programma vinden ze elkaar in muziek van de Amerikaanse componist Philip Glass, de Italiaanse pianist Ludovico Einaudi en ook composities van Michiel Borstlap zelf.

Lavinia Meijer behoort, samen met Anneleen Lenaerts, tot de top van harpisten. Ze is winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009 en is één van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Sinds haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass en Ludovico Einaudi en deelde met hen het podium, alsook met Laurie Anderson, Sufjan Stevens en Iggy Pop.

Michiel Borstlap is een begenadigd pianist en componist. Zijn albums Velvet en Georg vormen het uitgangspunt voor innemende improvisaties van Lavinia Meijer en Michiel Borstlap, die als rode draden door het concert lopen. Borstlap werd in 2017 genomineerd voor de Edison publieksprijs met zijn solo album Velvet.

Na Jeroen en Sandra Van Veen (Piano day(s) 2018) volgt nu een tweede ligconcert. Breng dus opnieuw je matjes, matrassen en dekentjes mee, ga liggen, luister en vooral: geniet!

credits

harp Lavinia Meijer / piano Michiel Borstlap / © Marco Bakker
laviniameijer.com & michielborstlap.com


Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring