cultuurcentrum Hasselt

Nesten (4+)

fABULEUS
za 14 dec 2019 - 15.00 u
za 14 dec 2019
15.00 u
  • za 14 dec 2019
    15.00 u
    CCHA - kleine theaterzaal

Drie eenzame figuren in een wereld van karton. Ze lijken op zoek naar iets. Een vriend? Een dak? Een thuis? Of is dakloos nog iets anders dan thuisloos? Al bouwend vinden ze houvast in de ruimte en bij elkaar. Met een minimum aan middelen toveren drie spelers een verrassend universum. In een gevoelige, licht surrealistische beeldtaal snijden ze meteen ook een groot thema aan voor jong publiek. 

Noem Nesten dus gerust een visuele en fysieke voorstelling over veiligheid, geborgenheid en vriendschap. Maar het resultaat is tegelijk ontwapenend en spitant: “Nesten is geen glimmend spektakel, maar een ingetogen zoektocht. Onder het spel met dozen en lichamen zit een vertederend laagje van mensen die op zoek zijn naar beschutting. Zo lief, en ook zo leuk en grappig.”
Tuur Devens op theaterkrant.nl 

Anna Bentivegna en Zoë Demoustier dansten al eerder bij fABULEUS en studeerden samen met Ayrton Fraenk aan de Mime Opleiding van de Academie voor Theater en Dans Amsterdam. Ze konden voor deze productie rekenen op de eindregie van Jef Van gestel, die we kennen van zijn mooie producties voor Tuning People.

credits

concept & spel Anna Bentivegna, Zoë Demoustier & Ayrton Fraenk / eindregie Jef Van gestel / dramaturgisch advies Peter Anthonissen / muziek Michiel De Malsche / kostuumadvies Annemie Boonen / coproductie STUK Leuven / © Clara Hermans 
fabuleus.be