cultuurcentrum Hasselt

Laurent Bigot (Frankrijk)

Le petit cirque / Het kleine circus (8+)
wo 6 mrt 2019
wo 6 mrt 2019

Een installatie van hout, touwen, plastic, speelgoed, luidsprekers, geluidsband, kabels en draden: van allerlei dagdagelijkse prullen.

Laurent Bigot beroert en beweegt de voorwerpen - of blaast ze leven in - en maakt op die manier klank.

Hoor, kijk: het trilt, beweegt, daar komen de acrobaten, knettert, dansers, trapezisten, slaat, daar is een panda, of een ooievaar, het ruist, loeit, fluit, licht op. Kijk, hoor: fantasie toegelaten! En dan, met de hulp van niet minder dan 12 microfoons, dan heb je een hele compositie!

Beetje lastig om deze voorstelling te omschrijven. Le petit cirque is… een circus, inderdaad. Zonder dieren en trapeze weliswaar, hoewel: de ‘geluidsacts’ van de artiest zijn op het randje, het gevaar van mislukken loert alom.

Le petit cirque is... zoiets als een klankcircus, zeker. Of een geluidentheater. Of een brocante musical. Of misschien gewoon: een belevenis voor oog en oor.

Verrast ben je zeker als je buiten wandelt, maar ook gelukkig om zoveel pure magie! En gelukkig zullen ook de kleine techneuten zijn! En de speelse luistervinken! En gewoon iedereen met heel veel fantasie!

credits

35' / concept & spel Laurent Bigot / © Olivier Masson