Sébastien Van Malleghem, David Widart & Marie Sordat

zo 24 jan 2016
-
zo 3 apr 2016
  • zo 24 jan 2016 - zo 3 apr 2016
    CCHA
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Marie Sordat, Sébastien Van Malleghem en David Widart behoren, binnen de fotografische scène van de Federatie Wallonië-Brussel, tot de talenten die zich het sterkst handhaven en algemeen erkend worden. Ze vertonen heel wat overeenkomsten, zoals het feit dat zij allen geopteerd hebben voor een visie op de wereld in zwart-wit (voor het grootste deel van hun werk tenminste) en dat zij kunnen bogen op publicaties (collectief of solo), tentoonstellingen, een mooie erkenning en een stevige en opvallende gedachtewereld.

Toch zijn hun carrières erg verschillend verlopen. De eerste is opgeleid als filmmonteur, werkt nog voor film en televisie en vindt in haar fotografie een inspiratie met een sterke autobiografische, of beter een introspectieve connotatie. De tweede heeft zich eerst toegelegd op reportages die ons de adem benemen. Sinds kort heeft hij zijn zwerftochten gericht naar het verre noorden: Noorwegen, IJsland... De laatste is een niet te classificeren autodidact, met een grote nieuwsgierigheid voor mensen. Hij reist graag maar vindt in het alledaagse en in het nabije ook dat kleine ongebruikelijke dat erin slaagt zijn blik te stimuleren en de onze te wijzigen.

Zowel hun radicale werkwijze als hun complementariteit is erg boeiend. Door hun carte blanche te geven, met zes handen of met zes ogen, zet CCHA in op openheid en verrassing. Maar tevens rekent het op auteursfotografie met een duidelijke taal, op geprononceerde blikken en stijlen, op een stroming van energieën en een interpretatie van het zichtbare die niet onverschillig laat. Hier zijn tekens en incarnaties verenigd van de schitterende les van de oude André Kertesz: “Men heeft verbeelding nodig om de realiteit te zien.”
Emmanuel d'Autreppe

credits

vernissage: zo 24 jan om 15 u / inleiding: Emmanuel d’Autreppe, criticus en docent fotografie aan Saint-Luc, Luik

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring