In between violet and green

Atelier Bildraum
di 12 mrt 2019
20.00 u
  • di 12 mrt 2019
    20.00 u
    podium op podium theaterzaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

"Ergens tussen paars en groen, daar ligt de kleur die alles met elkaar verbindt, daar ergens op oneindig, tussen de tinten lucht en water in." Claude Monet

Een architect en een fotografe. Hij is in de weer met zelf ontworpen maquettes, zij fotografeert en projecteert. Het publiek is getuige van zowel de ambachtelijke totstandkoming van het beeld als van het resultaat dat dat oplevert. Steve Salembier en Charlotte Bouckaert van Atelier Bildraum sleutelen voor de ogen van het publiek aan hun universum. Een wereld die langzaam vorm krijgt op de muziek van componist Thomas Smetryns en muzikanten Jakob Ampe en Benjamin Dousselaere.
 

Het vertrekpunt is Monets tuin in Giverny en de daarbij horende reeks schilderijen Les nymphéas. Als grondlegger van het impressionisme brak Monet voor het eerst uit de salons en zette zijn schildersezel bewust in de natuur. Hij toonde hoe beeld en ruimte, tuin en landschap, onlosmakelijk met elkaar verbonden en maakbaar zijn.
 

Tuin en landschap zijn dan ook de hoofdpersonages van In between violet and green. De tuin als dat toegeeigend stukje wereld waarin we ons in alle beslotenheid kunnen terugtrekken en die we vanuit onze eigen dromen en verlangens uitbouwen tot een persoonlijke idylle.
 

Atelier Bildraum maakt voorstellingen, installaties en scenografische ruimten. Hun debuutvoorstelling Bildraum, een performance op het kruispunt tussen fotografie en architectuur, viel meteen in de prijzen.

"Het is als kijken naar een goochelaar die - nog volop in actie - zijn truc uitlegt. In between violet and green toont zich grandioos in het blootleggen van het grootse in het kleine. (…) Een verademing in een versnellende wereld. - *** Het geheel is een prachtig plaatje. - Betoverend zintuiglijk theater met een kritische inslag."
E-tcetera.be, 18 maart 2017, Focusknack, 17 maart 2017 & De Morgen, 22 maart 2017

credits

concept, regie, scenografie & spel Atelier Bildraum (Steve Salembier & Charlotte Bouckaert) / compositie Thomas Smetryns / dramaturgisch advies Piet Arfeuille & Vladimir Miller / muzikanten Jakob Ampe, Benjamin Dousselaere & Thomas Smetryns / kostuumadvies Lieve Pynoo / lichtadvies Rik Teunis / productie LOD muziektheater, Atelier Bildraum, Theater Malpertuis & De Munt Brussel / met dank aan Camille Bourgeus & Philip Janssens / met steun van De Ververij Ronse, De Spil Roeselare & Kunstenwerkplaats Pianofabriek / © Koen Broos
atelierbildraum.com 

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring