Bildraum

Atelier Bildraum
do 21 mrt 2019
20.00 u
  • do 21 mrt 2019
    20.00 u
    kleine theaterzaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Bildraum oftewel 'beeld-ruimte' is een performance waarin architectuur en fotografie, verleden en heden samenvallen. Een levende scenografie waarin de twee kunstenaars optreden als techniekers van de verbeelding.
 

Bildraum is de debuutvoorstelling van architect Steve Salembier en fotografe Charlotte Bouckaert. Voor de ogen van de toeschouwer zetten zij ieder vanuit hun eigen medium een soort van ‘architectuurwandeling’ op: Charlotte doorkruist met haar fotocamera de verschillende ruimten die Steve met maquettes heeft opgebouwd. De beelden worden op groot scherm geprojecteerd. Op die beelden geen menselijk leven te bespeuren, enkel objecten die sporen laten zien van voorbije activiteit. Het is aan de toeschouwer om in de loop van het proces verbanden te leggen. De makers scheppen met andere woorden een kader waarbinnen persoonlijke herinneringen zich ontvouwen. Een verhaal dat zich laat lezen als een fotoalbum.
 

Atelier Bildraum maakt voorstellingen, installaties en scenografische ruimten. Met Bildraum wonnen ze meteen de Big in Belgium-prijs van Theater aan Zee (2015) en de Total Theatre Award in Edinburgh (2016). Atelier Bildraum is artist in residence bij het LOD muziektheater in Gent. Ook hun tweede voorstelling, In between violet and green, kan je in CCHA zien.

"De unieke beeldtaal van fotografe Charlotte Bouckaert en architect Steve Salembier schippert tussen melancholie en toekomst. Bildraum kristalliseert zich op het snijpunt van mogelijkheid, verbeelding en herinnering. En het is de toeschouwer die voor de verbinding zorgt. - Er ontstaat op die manier een prettig onderscheid tussen het live gebeuren en het beeld: we zien live de montage van het beeld, dat is de performance, de foto dikt die montage in tot een statisch 2D-beeld - dat is de illusie."
De Standaard & theaterkrant.nl

credits

van & met Atelier Bildraum (Charlotte Bouckaert & Steve Salembier) / geluid Duncan Speakman / dramaturgisch advies Marnix Rummens / productie Kunstenwerkplaats Pianofabriek / coproductie LOD muziektheater Gent, Beursschouwburg Brussel & WP ZIMMER Antwerpen / met de steun van Big in Belgium, Richard Jordan Productions & Theatre Royal Plymouth / in samenwerking met Summerhall / met dank aan ZSenne Artlab, Julie Pfleiderer, Bas Schevers, Tibo Vandenborre, Philip Janssens, Xavier Catry & Destelheide / © Salih Kilic
atelierbildraum.com
 


 

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring