King Lear

Toneelgroep Maastricht
2 okt 18
19.30 u
  • dinsdag 2 okt 18
    19.30 u
    theaterzaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Herinner je je Othello van Toneelgroep Maastricht (CCHA, 2016)? Een muzikale versie, trouw aan het origineel, visueel prikkelend en gebracht door een uitgebreide cast waaronder een schitterende Michaël Pas.
 

Dit seizoen gaat het gezelschap aan de slag met die andere klepper uit Shakespeares œuvre: King Lear. Geen muzikaal spektakel deze keer maar een focus op die rijke taal die Shakespeares werk kenmerkt. Tekstvertaler Jibbe Willems is dan ook niet aan zijn proefstuk toe met eerdere teksten voor o.a. Het Zuidelijk Toneel, Oostpool en het Nationale Toneel. "Jibbe Willems schaart zich in één klap onder de grote Shakespeare-vertalers. Scherp, geestig, verbluffend snel schakelend tussen rauw en poëtisch," aldus de Nederlandse krant Trouw.
 

De oude koning Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters Goneril, Regan en Cordelia. Om beurten vraag hij hen hoeveel ze van hem houden. Maar Cordelia heeft een geweten. Ze weigert de vleierij van haar oudere zussen te overtreffen en uitgerekend zij, de oogappel van haar vader, wordt verstoten. Parallel aan dit verhaal spelen de intriges tussen Gloucester en zijn zonen Edmund en Edgar. Kortom: een klassieker vol van gekonkel en verraad, onrecht en bederf en van doortrapte intriges.
 

Artistiek leider Servé Hermans viert met King Lear zijn voorliefde bot voor beeldende ensceneringen met veel acteurstalent: o.a. Dirk Roofthooft, Huub Stapel en Porgy Franssen.

credits

tekst Jibbe Willems naar William Shakespeare / regie Servé Hermans / spel Dirk Roofthooft, Huub Stapel, Wilfried de Jong, Porgy Franssen, Sylvia Poorta, Hans Trentelman, Dries Vanhegen, Mieneke Bakker, Louis van Beek, Hans van Leipsig & Caro Derkx / piano Elisabeth De Loore / coproductie Theater aan het Vrijthof & Senf Theaterpartners / © Ben van Duin
toneelgroepmaastricht.nl

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring