zo 24 mrt 2019 - 14.30 u

ZondagGasten #5

met Sarah Van Marcke, Manu Keirse, Bruno De Wever & Wouter Thijssen
zo 24 mrt 2019
14.30 u
  • zo 24 mrt 2019
    14.30 u
    podium op podium theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Vijf zondagmiddagen organiseren we ZondagGasten. Een heuse talkshow. Soms ernstig maar vaak luchtig van toon. Uw gastheer? Guido Wevers. Rond de tafel: opiniemakers, schrijvers, wetenschappers en kunstenaars. Vandaag te gast: een gedreven kunstenaar, een klinisch psycholoog en een historicus. Het thema dat deze interessante sprekers verbindt is wellicht de kracht van controle.

Sarah Van Marcke

Sarah Van Marcke studeerde in 2007 af aan LUCA School of Arts in Brussel. Ze deed onderzoek binnen het postgraduaat Manama aan Sint Lucas Antwerpen. Fotografie, video en installaties zijn de media waarmee ze werkt. Sculpturen worden foto’s. Video’s zijn zo statisch dat ze foto’s lijken. Foto’s worden sculpturen. De kunstenares slalomt tussen deze vormen maar behoudt de controle over een herkenbare gestileerde stijl die vaak balanceert tussen schoonheid en humor. Ze komt vertellen over haar nieuwe project Festival van de Controle, vanaf 24 maart te zien in CCHA. Daarin legt ze onze/haar controledrift op de rooster.

Manu Keirse
Manu Keirse is klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en specialist in het omgaan met verlies en verdriet. Hij is emeritus hoogleraar aan de faculteit geneeskunde aan de KUL. Van 1999 tot 2003 was hij kabinetschef op het Belgische ministerie van volksgezondheid. Zijn eerste boek Helpen bij verlies en verdriet. Een gids voor het gezin en de hulpverlener (1995) werd een bestseller. Daarna volgden nog diverse boeken als Afscheid van moeder, Van het leven geleerd en Zie de mens. In totaal verkocht Keirse 300.000 boeken. Op een heel innemende, empatische manier komt hij vertellen over een moeilijk onderwerp.

Bruno De Wever
Bruno De Wever is historicus, professor en schrijver van publicaties over de vaderlandse geschiedenis. Hij is hoogleraar aan de UGent, Onderzoeksgroep Sociale geschiedenis na 1750 - oorlog en gewapend conflict. Samen met een groep eminente historici, essayisten en schrijvers werkte hij mee aan de recent uitgegeven Wereldgeschiedenis van Vlaanderen, een gelaagd en rijk geschakeerd boek met unieke invalshoeken. Voor Bruno De Wever, ook broer van, is de consensus bij academische historici groot dat identiteiten vloeibaar en veranderlijk zijn, en dat naties of staten niet steunen op een voorgeschiedenis waarin haar verdere historische lot onwrikbaar vastligt. Gedegen onderzoek, weinig bekende historische inzichten en vertelplezier maken van het boek een uniek, meeslepend en spraakmakend boek. Hij komt er honderduit over vertellen.

Wouter Thijssen

Wouter Thijssen verwierf bekendheid onder de naam Asta met de single Hasseltse straten over z’n voormalige thuisstad Hasselt. Na een verhuis naar Antwerpen, werkte hij net zijn titelloze debuutplaat af. Met een geluid dat teruggrijpt naar alternatieve rock uit de jaren ’80 en '90, rijk gearrangeerd en met een karakteristieke stem die hoop en gemis bezingt, is dit debuut een ambitieuze plaat. Grootstadsliefdes is daar een prachtig voorbeeld van. Voor ZondagGasten brengt hij bassist Ralph Hermans mee (bekend van Tourist LeMC, TheColorGrey...).

onderdeel van
ZondagGasten

credits

presentatie Guido Wevers / met Sarah Van Marcke, Manu Keirse & Bruno De Wever / muziek Wouter Thijssen (zang & gitaar) & Ralph Hermans (bas & piano) / © Harry Heuts, Miel Noelanders/@PHOGMOgraphy & Kurt Liefsoons
sarahvanmarcke.com

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring