zo 16 dec 2018 - 14.30 u

ZondagGasten #3

met Barbara Raes, Walter Van Steenbrugge, Maarten Inghels & Bonfire Lakes
zo 16 dec 2018
14.30 u
  • zo 16 dec 2018
    14.30 u
    parketzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Derde aflevering van de nieuwe talkshow ZondagGasten. Guido Wevers voert een goed gesprek met sprekers die even straf zijn dan de koffie. Vandaag een dichter, een strafpleiter en een theaterdame. Ze spreken over nieuwe rituelen, maatschappelijke en menselijke thema's die ons vandaag meer dan ooit beroeren.

Barbara Raes

Barbara Raes was programmator en artistiek leider van Kunstencentrum BUDA en Vooruit, tot ze in 2014 afscheid nam van de kunstensector. Sindsdien voert ze aan de Hogeschool Gent onderzoek uit naar nieuwe mentale en fysieke ruimtes voor afscheidrituelen. In 2016 richtte ze Beyond the Spoken op, een werkplaats waar ze  samen met kunstenaars creaties maakt voor niet-erkend verlies.


Walter Van Steenbrugge
Walter Van Steenbrugge is bekend als een gedreven en actief nationaal en internationaal strafpleiter die zich al drie decennia laat gelden als een voorvechter van fundamentele mensenrechten. Hij doet dit zowel voor slachtoffers als voor daders van misdrijven. Hij gaat in elke zaak tot het uiterste, zowel vanuit juridisch als technisch oogpunt. Zijn open blik brengt hem echter ook bij andere disciplines.

Maarten Inghels
Maarten Inghels, jonge schrijver en dichter, debuteerde met zijn roman De handel in emotionele goederen, een verhaal over de dood na het leven. Daarnaast doet hij iets even bijzonders al Barbara Raes: hij is coördinator van de Eenzame Uitvaart te Antwerpen, een initiatief waarbij een passend gedicht bij de uitvaart van eenzame overledenen wordt voorgedragen. In 2016 volgde Maarten Inghels Stijn Vranken op als stadsdichter van Antwerpen.

Bonfire Lakes
The heart and bones van Bonfire Lakes worden gevormd door Marino Roosen. De rest van de band zorgt voor de vitale organen en het vlees. Songs doordrongen van levensdingen en melancholie, maar ook van engelachtige melodieën die licht geven. Sadness with a smile. Luister naar hun album Leaves en je weet het. Je hoort invloeden van Sophia, Bright Eyes, Wilco, My Morning Jacket, The National, Feist, Damien Rice én Beach House.
onderdeel van
ZondagGasten

credits

© Dries Segers, Giannina Urmeneta Ottiker & Miel Noelanders/@PHOGMOgraphy
maarteninghels.be, bonfirelakes.com & beyondthespoken.eu

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring