zo 2 jun 2019 - 11.00 u

Canto de los pajaros

Georgina Sánchez Torres (cello)
zo 2 jun 2019
11.00 u
  • zo 2 jun 2019
    11.00 u
    Oud Stadhuis
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Georgina Sánchez Torres, geboren in Valladolid en op en top Spaans, is een opmerkelijke musicienne. Ze raakte op haar zevende al gefascineerd door de cello, sprong snel in het oog, niet enkel als virtuoze en innemende celliste, maar ook als componiste en dirigente. De internationale prijzen die ze verzamelde zijn indrukwekkend.
 

Ze leidt een ontzettend druk concertleven, als soliste, in kamermuziekverband en met Spanjes meest vooraanstaande orkesten, zoals de symfonische orkesten van Castillia y Léon en Extremadura. We zijn dan ook ontzettend blij dat ze naar Hasselt komt en je mee kan genieten van de Spaanse warmte en de vurige interpretaties van werken van Pau Casals, de Falla, en van Sánchez Torres zelf: een eigenzinnige zigeunerdans (Danza farruca), een processielied (Saeta) of een hommage aan Piazzolla-Vivaldi.
 

Laat het vogelgezang en de lente maar telkens opnieuw komen.
 

Georgina Sánchez Torres Saeta, Variaciones graves sobre una sentencia medieval, Danza farruca nr. 6, Homenaje a Piazzolla-Vivaldi & Variaciones sobre la voz humana (basado en Marin Marais)
Pau Casals Canto de los pajaros (popular catalana)
José Palazón Pagodas, arr. Georgina Sánchez
György Ligeti Sonate voor cello solo
Giovanni Sollima La tempesta
Manuel de Falla Nana (de Siete canciones españolas)

programmaboekje

credits

cello Georgina Sánchez-Torres / © Nacho Fraile
georginasancheztorres.com

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring