Get the buzz

(Euregionale) cultuurbussen naar Luik, Maastricht, Heerlen én Antwerpen

"De Europese eigenheid schuilt niet enkel in meervoudigheid en verandering, maar in de dialoog tussen die meervoudigheden die tot verandering leidt." Edgar Morin, Europa bedenken

Omdat we als open cultuurhuis heel erg overtuigd zijn van de meerwaarde van een gemeenschappelijke Euregionale culturele ruimte, werken we al meer dan 10 jaar samen met Théâtre de Liège, Theater aan het Vrijthof en Chudoscnik Sunergia Eupen.
 

Het door Interreg IV gesteunde project RegioTheater*RegioDans (2008-2012) presenteerde voorstellingen, bracht het publiek doorheen de Euregio en coproduceerde creaties. Na afloop ervan besloten we verder te gaan met een gezamenlijke programmering van belangwekkende internationale theater- en dansproducties. Daarnaast bleef ook de publieksmobiliteit een belangrijke motor in de werking. Zo reisden seizoen na seizoen duizenden toeschouwers door de Euregio op weg van Luik naar Maastricht, van Hasselt naar Luik, van Luik naar Eupen, enz.
 

Op die manier maakten we kennis met een ander cultuurhuis, met een andere programmering, met een andere esthetische visie. Precies door onze theater- en busreizen konden we proeven van de eigenheid van de Nederlandse dans, met het specifieke werk van Thomas Ostermeier, Krzysztof Warlikowski en Alvis Hermanis. Morin had gelijk, de dialoog tussen al die meervoudigheden leidt tot verandering, tot openheid, tot inzicht.
 

Sinds 2016 werken we samen aan IMPACT, maar blijven we ook even overtuigd inzetten op onze euregionale cultuurbussen. En dat doen we altijd met een inleiding op de bus, een drankje na de voorstelling en soms zelfs met een speciaal programma! Ondertussen gaan we ook op bezoek naar Parkstad Limburg Theater Heerlen en naar de operahuizen van Luik en Antwerpen.

Get the buzz: een fijne manier om topvoorstellingen te ontdekken bij de buren!


 
Arctique - Anne-Cécile Vandalem/Das Fräulein [Kompanie] © Christophe Engels

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring