Piano day(s)

do 26 t/m zo 29 mrt 2020

Het meerdaagse festival Piano day(s) cirkelt en draait rond de internationale Piano day - gelanceerd door Nils Frahm - op zaterdag 28 maart 2020, de 88ste dag van het jaar, een getal dat overeenkomt met het aantal toetsen op de piano.

Bruggen bouwen we, ook over de verschillende genres heen. Bovendien zetten we speciaal voor deze editie twee mascottes in, voor klassiek en (post)klassiek, respectievelijk Julien Libeer en Wouter Dewit. Avontuurlijke en spannende zijwegen bewandelen we met jonge leeuwen uit de jazz. We zoeken zelfs piano-aspiraties op in de letteren. Beleef op de meest rustige manier, al liggend, de efemere en repetitieve muziek van Philip Glass en Ludovico Einaudi tijdens een nieuw ligconcert met harp en concertvleugel. Een totale verrassing is de triple bill op Piano day zelf, met prachtige pianodames uit 3 verschillende landen.

De spots worden ook gericht op het instrument zelf. Ontdek de formidabele draagkracht en spectaculaire klankrijkdom van de 2 Steinway-concertvleugels. Laat je overdonderen door de minutieuze coördinatie en het perfecte samenspel van de twee laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd. In het solorecital op vrijdag verbindt Julien Libeer Bach aan een Steinway uit 1875 - zo warm en diep van toon - en Bartók aan een hedendaagse concertvleugel - die de percussieve aanslag beter kan verdragen. Seizoensgast Julien Libeer nodigt je tenslotte uit in het salon, waar hij het sublieme klarinetwonder en de innemende persoon van Annelien Van Wauwe ontvangt. We sluiten het weekend af in vol ornaat, met dartelende melodieën en Braziliaanse sambaritmes.

programmafolder

met de steun van Piano's Maene


Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring