Piano day(s)

wo 27 t/m zo 31 mrt 19


Het meerdaags festival Piano day(s) wordt stilaan een begrip. Het festival loopt van woensdag 27 tot en met zondag 31 maart 2019. Op die manier cirkelt en kronkelt Piano day(s) rond de internationale pianodag op vrijdag 29 maart (gelanceerd door Nils Frahm). Bruggen bouwen we over verschillende genres en locaties heen: van jazz tot postklassiek, van klassiek over piano voor families tot pianoinspiraties in de letteren.

concerten op speciale locaties en in huiskamers
Op woensdag 27 maart 2019 zetten we de piano op twee locaties in de stad voor twee middagconcerten. Guy Van Nueten huldigt het nieuwe stadhuis ’t Scheep in en Matteo Myderwyk maakt de prachtige en lichte passage van het Vlaams Administratief Centrum - Hendrik van Veldeke onveilig. 's Avonds herhalen we wegens groot succes de formule van de huiskamerconcerten met een nieuwe ronde concerten in vier huiskamers. Guy Van Nueten en Matteo Myderwyk treden ’s avonds ook op in intieme kring en de jonge pianoleeuwen Isaak Duerinck en Emmy Wils zorgen voor pianopoëzie en -cabaret in nog twee andere huiskamers.

dubbel feest
Ook deze editie van Piano day(s) speelt met de contrasten wit/zwart en ebony/ivory en wandelt langs verschillende genres. Breeddenkende, poëtische superpianisten sieren de klassieke zijde. Andere en jongere pianoleeuwen toveren avontuurlijke klanken uit de piano. Een drievoudige postklassieke avond op dé Piano day zelf zal je weten te vervoeren en ontroeren.


BL!NDMAN mag het festival afsluiten met een dubbel feest waar minimalistische muziek van 30 jaar geleden gekoppeld wordt aan een nieuwe blik op de muziek van Handel, twee piano’s én een écht DECAP-orgel inbegrepen.


Workshops, rondleidingen en een verrassingsbezoek ergens in de hoek van de provincie kruiden dit unieke pianofestival. Kom en geniet!

programmabrochure Piano day(s)

  

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring