Piano day(s)

do 26 t/m zo 29 mrt 2020

Het meerdaagse festival Piano day(s) is een begrip geworden, ook buiten de stads- en landsgrenzen. Het festival cirkelt en kronkelt rond de internationale Piano day (gelanceerd door Nils Frahm) op zaterdag 28 maart, de 88ste dag van het jaar.

Bruggen bouwen we over verschillende genres heen: klassiek, (post)klassiek, jazz tot piano-inspiraties in de letteren, dat is Piano day(s)! We verkennen bovendien de stamboom en de familie van de piano. Zo lieten we al een DECAP-orgel passeren, een prepared piano, historische piano’s, een oude en nieuwe rechtsnarige, een piano des pauvres, buffetten en vleugels en zelfspelende piano’s, maar er valt nog veel meer te onderzoeken.

NIEUW:
twee mascottes

Als énige festival slaagt Piano day(s) erin om twee werelden te verzoenen. Ook deze editie speelt met de contrasten wit/zwart en ebony/ivory en wandelt langs verschillende genres. Breeddenkende, poëtische en zeer virtuoze superpianisten sieren de klassieke zijde. Andere en jongere pianoleeuwen toveren avontuurlijke klanken uit de piano. Een drievoudige (post)klassieke avond op Piano day ’s zelf zal je weten te vervoeren en ontroeren. Voor klassiek en (post)klassiek stellen we twee mascottes aan: respectievelijk Julien Libeer en Wouter Dewit. Rond hen draait een deel van het festivalprogramma, maar zij drukken ook hun stempel op andere programmadelen tijdens het seizoen.

NIEUW:
concerten bij bevriende kunst- en cultuurplekken 
op zaterdag 28 maart 2020 - internationale Piano day!
Typisch voor onze Piano day(s) is de spannende trektocht naar buiten. Voor elke editie zoeken we speciale buitenlocaties, vorig jaar waren dat het VAC-Hendrik Van Veldeke en ’t Scheep. We bewandelen niet enkel diverse genres maar ook verschillende locaties. Het zijn de specerijen op het wit en zwart. Deze editie gaan we op bezoek bij andere cultuurhuizen.

Verdere aanvullingen op de programmering vind je later op deze website, via Facebook, in de festivalbrochure en in onze nieuwsbrieven.

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring