Piano day(s)

wo 27 t/m zo 31 mrt 19

onderdeel van
festivals

Het meerdaags festival Piano day(s), dat alle kanten van de piano belicht, wordt stilaan een begrip. Dit jaar valt de 88ste dag van het jaar, de internationale dag van de piano (gelanceerd door Nils Frahm) op vrijdag 29 maart 2019. Het festival loopt van woensdag 27 tot en met zondag 31 maart. Op die manier cirkelt en kronkelt Piano day(s) rond die pianodag, maar worden er ook bruggen gebouwd over verschillende genres en locaties heen: van jazz tot postklassiek, van klassiek over piano voor families tot piano-inspiraties in de letteren. Van (voor het publiek) geheime plekken tot in de huiskamer.
 

Ook deze editie van Piano day(s) speelt met de contrasten wit/zwart en ebony/ivory en wandelt langs verschillende genres. Breeddenkende, poëtische superpianisten zoals Frank Braley, Eliane Rodrigues, Claire Chevallier sieren de klassieke zijde. Andere jonge pianoleeuwen zoals Fulco Ottervanger toveren avontuurlijke klanken uit de piano. Een nieuwe driedubbele postklassieke avond zal je weten te vervoeren en ontroeren. BL!NDMAN mag Piano days(s) 2019 afsluiten met een dubbel feest waar minimalistische muziek van 30 jaar geleden gekoppeld wordt aan een nieuwe blik op Handel, een piano én een écht DECAP-orgel inbegrepen. 
 

verrassingsdag
De eerste editie van Piano day(s) trapte in 2017 af met een pianoparcours doorheen de stad. De tweede editie in 2018 bracht ons naar 9 verschillende huiskamers en 1 winkel. Voor de derde editie 2019 zorgen we voor een dubbele verrassingsdag. Op woensdag 27 maart 2019 zetten we de piano op twee "geheime" plekken - locaties die normaal gezien niet voor het publiek toegankelijk zijn - in de stad voor lunchconcerten en ’s avonds doen we een nieuwe ronde concerten in vier huiskamers.

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten