Krokusfestival

wo 15 feb t/m do 23 feb 2023

26ste editie van het internationaal kunstenfestival voor jong publiek

Wat in 1996 klein ontstaan is vanuit de idee om tijdens de krokusvakantie activiteiten uit te werken voor kinderen en families, is 26 edities later één van de belangrijke festivals voor jong publiek in Europa geworden. Zelfs wereldwijd wordt het Krokusfestival erkend als een referentie!

In 2021 moesten we het Krokusfestival nog verplaatsen en omtoveren tot Zonnebloemfestival. In 2022 mochten we wel de 25ste verjaardag van het festival vieren in zijn originele verpakking!

Op 1 december 2021 dienden we bij de Vlaamse overheid een aanvraagdossier in voor werkingssubsidies 2023-2027 voor KROKUS. Dat wordt de gemeenschappelijke koepelnaam voor onze werkplek HET LAB en het Krokusfestival. In het voorjaar van 2022 ontvingen we onze tussentijdse beoordeling: positief binnen budget. Op het moment dat we deze tekst schrijven, mei 2022, zijn we nog een maand voor de definitieve beslissing door de Vlaamse regering, maar het ziet er dus goed uit voor de toekomst van KROKUS.

Daarom hebben we besloten om wel al werk te maken van Krokusfestival 2023 en kondigen we meteen al drie premières aan: What remains van Zoë Demoustier, Bazar van Laika en EXIT van Piet Van Dycke. Maar uiteraard volgt er (veel) meer!

Ontdek al iets meer in onze familiebrochure eind augustus. De volledige programmering volgt dan in december op krokusfestival.be en in de programmabrochure!

Ontdek het volledige programma op krokusfestival.be 

Nele Kelchtermans, voorzitter
Gerhard Verfaillie, directeur CCHA & artistiek leiding Krokusfestival