cultuurcentrum Hasselt

Luisterwandelingen

In Dichter bij de stad vulde Moya De Feyter stadsmuren met haar poëzie. Bij Luisterwandelingen blies ze de groene buitenkant van de stad poëzie in. Zo volgt ze mooi haar spoor van haar engagement als klimaatdichter. De Feyter zorgde voor de teksten. Moya en twee van haar bevriende klimaatdichters Marjan De Ridder en Adilça Rodrigues Soares, zorgdeen voor een verrassende poëtische performance op het Domein Kiewit. 

Marjan De Ridder is dichter, rapper, schrijver en illustrator. Met haar speelse aanpak vertaalt ze het sociale landschap naar personages of verhalen. Als ze niet over magisch- realistische dagen schrijft, brengt ze spoken word met een sterke vleug activisme. Soms maakt ze er een soort pop-poëzie van, iets tussen rap en spoken word in. Je kent haar misschien van End of the weak Belgium, Naft voor woord of de Poëziebus.

Adilça Rodrigues Soares is dichter en performer. Ze schrijft over het dagelijkse leven, feminisme, liefde, mentale problemen en filosofie, maar ook over de toestand van onze aarde. In Rotterdam is ze niet van de podia weg te denken. Ze stond in 2021 als klimaatdichter op Maud Vanhauwaerts meertalige Babelbühne in Antwerpen, waar ze grote indruk maakte op het publiek.