cultuurcentrum Hasselt

FESTIFIFTY

Van augustus tot december 2022 vierden we een halve eeuw CCHA met FESTIFIFTY: 50 (socio-)culturele projecten die stuk voor stuk geslaagd zijn. We bereikten maar liefst 80.000 bezoekers in CCHA, maar ook op andere locaties: denk aan de treinrit met PerronGeluk of de taxirit met TaxiBEDRIJF, het zonsopgangconcert in Domein Kiewit of de wandeling in de Hasseltse binnenstad met Nieuwe stemmen van de stad. FESTIFIFTY was vijf maanden tal van nieuwe locaties ontdekken, maar ook nieuwe genres. Vanaf 2023 verankeren we architectuur en circus structureel in onze programmering, samen met Architectuurwijzer en Circuswerkplaats Dommelhof.

Een halve eeuw vier je echter niet alleen. We werkten samen met tal van cultuurhuizen en –organisaties: zo zetten we onze schouders onder Theater op de Markt, realiseerden we een eerste Performance Night met VONK en Toneelacademie Maastricht, creëerden we samen met UCLL de kwetsbare voorstelling KATVIS en gaven we met HETGEVOLG een stem aan degene die buiten het reguliere maatschappelijke circuit vallen.

50 projecten en 5 maanden om met trots op terug te blikken. Bedankt aan iedereen die FESTIFIFTY mogelijk maakte: het CCHA-team, alle bezoekers, bestuursleden, leden van de reflectiegroep en werkgroep, sponsors, partners, … 80.000 x bedankt!