cultuurcentrum Hasselt

Stemmen van de ziel

Theatergezelschap HETGEVOLG (Turnhout, Leopoldsburg) heeft een groot hart voor mensen die buiten het reguliere maatschappelijke circuit vallen. Mensen die omwille van omstandigheden in kwetsbare posities leven. Mensen voor wie het leven vol dagelijkse uitdagingen steekt. Mensen die hun weg zoeken. 

HETGEVOLG zet samen met hen projecten op en geeft op die manier ‘de ander’ een gezicht met een verhaal. Een verhaal waarin iedereen zich in herkent. De kracht van het theater zorgt ervoor dat zij opnieuw de kracht in zichzelf ontdekken en opnieuw de moed vinden om bij het dagelijkse leven aan te knopen.

De medewerkers van HETGEVOLG stellen zich daarbij op als luisteraar, soms als gids en nog vaker als sherpa. Van daaruit gaat het richting co-auteurschap en maken ze met zijn allen een verhaal dat op een professionele manier gebracht wordt. 

Voorjaar 2022 zetten de Hasseltse partners al een eerste verkennend traject op, vanaf september gingen de wekelijkse repetities van start. Het resultaat was een aangrijpende theatervoorstelling recht uit het hart, genereus en begeesterend!