cultuurcentrum Hasselt

Performance night

Tijdens FESTIFIFTY organiseerden CCHA, Toneelacademie Maastricht en VONK de eerste editie van PERFORMANCE NIGHT waarop de verrassing je gids is.

Op diverse locaties in de Hasseltse binnenstad, met de zintuigen op extra scherp. Met een kleur aan diversiteit, van ruimtelijke parade over installatie en klank/beeld-performance tot fysieke lichamelijkheid.

13 performances, 28 performers, 11 locaties, 1 festivalpas

PERFORMANCE NIGHT is een samenwerking tussen drie partners die op heel diverse maar aanvullende manier met performancekunst begaan zijn.

TONEELACADEMIE MAASTRICHT loopt al lang voorop in de ontwikkeling van performancetheater. Twintig jaar geleden startte zij als eerste theateropleiding in Europa met de opleiding performance artist. Daarin overschrijdt de student de grenzen van het theatermedium en flirt met beeldende kunst, digitale media, muziek en literatuur.

VONK biedt werkruimte en residentieplek aan kunstenaars op de cross-over tussen performance en beeldende kunsten. Als broedplaats voor artistiek talent ondersteunt VONK kunstenaars op vlak van inhoud, netwerking, zakelijke omkadering en internationalisering.

CCHA / CULTUURCENTRUM HASSELT biedt ruimte aan performance binnen het IMPACT FESTIVAL, een festival kunsten en nieuwe technologieën met partners uit Luik en Maastricht. FESTIFIFTY, het feestfestival 50 jaar CCHA, is de context voor deze unieke samenwerking met altijd weer intrigerend werk dat de hoeken opzoekt en buiten de lijntjes kleurt.

met steun van Z33 – Huis voor Actuele Kunst & LIKO (Limburgs Kunstenoverleg), in samenwerking met Modemuseum Hasselt, Clarenhofkapel, Kapel Zusters Kindsheid Jesu, De Nieuwe Zaal, oud Gerechtsgebouw, Café Café.