cultuurcentrum Hasselt
Rachel Hansoul

Nieuwe stemmen van de stad

Nieuwe stemmen van de stad is een luisterwandeling door het centrum van Hasselt waarin de luisteraar de stad beleeft via de ogen (of in dit geval de oren) van jongeren met een migratieachtergrond. De jongeren vragen het publiek om in hun schoenen te gaan staan, of zoals Joe South’s nummer zo mooi beschrijft: Walk a mile in my shoes.

Hoe werkt het? Starten doe je aan ons cultuurcentrum! Je kan bij ons een flyertje afhalen met daarop de wandelroute en de locaties van de luisterborden. Op verschillende plaatsen in de stad zal je deze luisterborden tegenkomen met daarop een QR-code en shortlink naar een website. Via de website (nieuwestemmen.be) kan je de verschillende verhalen bij de borden beluisteren. Vanaf 3 september tot en met 31 december kan je deze route gratis bewandelen. Vergeet zeker je smartphone en koptelefoon/oortjes niet!

Met de verhalen en stemmen van: Amine, Aziza, Chaimae, Darlyne, Haben, Hamid, Ilyas, Jilliane, Kristiyan, Maryem, Milad, Mohammed, Nausheen, Nour, Qand Agha, Rajana, Sabawoon, Sanem, Sayana & Zandi.

Het Huis Hasselt is een nomadisch platform voor podiumkunsten. Met een grote aandacht voor kinderen en jongeren die niet snel in aanraking komen met kunst, is het een logische keuze om aan de slag te gaan met OKAN (onthaalonderwijs voor anderstalige nieuwkomers) -jongeren. In het najaar van ‘21 was Het Huis Hasselt al eerder bij ons te gast, in samenwerking met MUS-E Belgium en stad Hasselt, met een vakantiestage rond theater en dans voor (OKAN-) jongeren.