cultuurcentrum Hasselt

Quand je dors

Ekaterina Levental, harp & mezzosopraan
zo 6 apr 2025 - 11:00
zo 6 apr 2025
11:00
  • zo 6 apr 2025
    11:00
    Clarenhofkapel
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Slapen, waken, dromen… In de reeks Plucked, unplugged in de Clarenhofkapel breekt de lente zachtjes aan met een exploratie van droom en werkelijkheid door harpiste, zangeres en performer Ekaterina Levental. Deze artistieke duizendpoot laat zich opmerken door haar medewerking bij een keure gezelschappen, waaronder met name in België LOD, Jan Fabre/Troubleyn en Toneelhuis.

Levental is geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan. Ze studeert zang en harp in Den Haag, Enschede, Detmold en Rotterdam. Als nieuwe thuishaven kiest ze Amsterdam waar ongeveer 150 jaar geleden Anna Cramer (1873-1968) geboren werd. Cramer leefde in woelige tijden en leidde ondanks haar uitzonderlijke talent een kwetsbaar bestaan als alleenstaande vrouw. Aan haar onverzettelijkheid en eigenzinnigheid brengt Levental hulde met de vertolking van twee van haar composities.

Verder op het programma werk van Rachmaninov, Sjostakovitsj, Britten en Ravel. Liszt bood met zijn lied Oh! Quand je dors het uitgangspunt van dit recital dat getokkelde snaren combineert met de warme, expressieve menselijke stem. Afsluiten doet Ekaterina met vrolijke joodse volksmuziek.

Meer concerten Plucked, unplugged op 25 aug en 20 okt 2024 en 25 mei 2025.  

credits

harp & mezzosopraan Ekaterina Levental / © Eric Brinkhorst
ekaterina.nl