cultuurcentrum Hasselt

De zaak R.R.

de volksjury LIVE
wo 20 mrt 2024 & do 21 mrt 2024
wo 20 mrt 2024
&
do 21 mrt 2024

De opzet van de volksjury is simpel maar krachtig: twee vriendinnen speculeren op een onverantwoorde manier over(on)opgeloste moordzaken. Meestal met de nodige comic relief. Altijd met een fles cava.

Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck lanceerden in 2017 de eerste true crime podcast in België. Vandaag is de volksjury met 400.000 luisteraars per maand de populairste podcast van ons land. Crimineel goeie cijfers! In 2024 brengen Laura en Silke hun succespodcast opnieuw LIVE op een podium.

Elke show is volstrekt uniek, met telkens een nieuwe (on)opgeloste moordzaak uit binnen-of buitenland. Ook het publiek wordt meegesleurd in het verhaal, kan eigen theorieën delen en gissen naar de mogelijke dader. De spanning zal te snijden zijn, al wordt die op tijd en stond verbroken door een joke, een schaterlach en het bruisen van de cava.

Twee vriendinnen die al lachend true crime bespreken in het bijzijn van een fles cava. Het recept van de podcast de volksjury is simpel, maar bekoort steeds meer luisteraars.

- De Morgen