cultuurcentrum Hasselt

De verbeelders

Villa Verbeelding
za 26 aug 2023 - 10.00 u
za 26 aug 2023
10.00 u

Welkom op De verbeelders, een gloednieuw festival rond illustratie! 

Het festival, georganiseerd door Villa Verbeelding, strijkt neer in CCHA op zaterdag 26 augustus. De hele dag kunnen deelnemers (16+) genieten van originele workshops, lezingen door internationaal gerenommeerde illustratoren en live illustratie.

In de voormiddag (10u30-12u30) kan je een workshop volgen bij illustratoren Carll Cneut, Paddy Donnelly, Leo Timmers of Guido Van Genechten. In de namiddag (13u-17u50) ontdek je meer over het creatie- en inspiratieproces van illustratoren Rébecca Dautremer, Paddy Donnelly, Leo Timmers en Judith Vanistendael. Je kan ook zelf aan de slag en je eigen vis tekenen in de meterslange Zee van de verbeelding. De dag wordt afgesloten met een apotheose van live illustratie (18u-18u30).

Je hoeft bovendien niet met lege handen naar huis te gaan: op het illustratorenmarktje tik je de mooiste prints, kaartjes of boeken op de kop, rechtstreeks van de makers. Of koop boeken van de aanwezige illustratoren aan de boekenstand van Grim en laat ze vervolgens signeren.

En kan je niet wachten tot eind augustus? Ontdek dan de pop-up expo's van De Verbeelders. De expo Eiland van Mark Janssen in Boekhandel Grim (vanaf 21 juni) en de expo met (vrij) werk van Ingrid Godon (beelden en textiel), Tim Van den Abeele (originele illustraties uit het boek Mijn lieve vriendin) en Guido Van Genechten (zelfportretten) in het Refugiehuis in de Maastrichterstraat, tegenover Boekhandel Grim (vanaf 26 juli)!

Meer info via villaverbeelding.be

credits

© Leo Timmers
villaverbeelding.be