cultuurcentrum Hasselt

De nieuwe man

DE HOE
wo 10 apr 2024 - 20.00 u - 21.40 u
wo 10 apr 2024
20.00 u - 21.40 u
  • wo 10 apr 2024
    20.00 u - 21.40 u
    Kleine theaterzaal

DE HOE? De wie? Even uitleggen: DE HOE is een nieuw gezelschap dat ontstond uit de fusie tussen de voormalige gezelschappen Compagnie de KOE en Hof van Eede. In 2022 allebei nog bij ons te zien met de voorstelling DAVID of hoe we ons bedacht hebben. In De nieuwe man zien we nog eens de kern van het vroegere de KOE aan het werk: Natali Broods, Willem de Wolf en Peter van den Eede.

Een man en een vrouw komen elkaar na jaren opnieuw tegen. Ooit waren ze verliefd, maar de angst om alles kapot te maken stond hun liefde in de weg. In een wereld waarin niets nog onaantastbaar is, komen ze elkaar opnieuw tegen. Oude zekerheden wankelen op broze fundamenten. Zullen ze zelf ook aan het wankelen gaan? Worden hun herinneringen gekoesterd of genadeloos herzien? Is de tijd gekomen om met elkaar in dialoog te gaan?

Deze voorstelling is een fonkelnieuwe, op zichzelf staande remake van de voorstelling De man die zijn haar kort liet knippen (2004). Geen zorgen als je die niet zag, De nieuwe man vereist geen voorkennis. Het enige dat je moet weten is dat er steengoede acteurs op het podium staan, o.a. Natali Broods die ondanks al haar televisiewerk (Arcadia, Assisen, Déjà vu,…) toch nog graag schittert op de planken.  

**** Een raak en bij momenten romantisch spel, waarbij Peter en Natali in een paringsdans van woorden rond elkaar drentelen en elkaar weer afstoten.

- Het Nieuwsblad

credits

creatie & spel Natali Broods, Peter Van den Eede & Willem de Wolf / techniek Bram De Vreese & Shane Van Laer / © Koen Broos
dehoe.be