cultuurcentrum Hasselt

Spectacle perdu

SKaGeN
di 26 mrt 2024 - 20.00 u
di 26 mrt 2024
20.00 u
  • di 26 mrt 2024
    20.00 u
    Kleine theaterzaal

“Ge zegt tegen mij dat het mij allemaal niets kan schelen. Dat het maar een spelletje is. Ik zeg: ik vind het belangrijk wat we hier komen doen. Is dat de reden dat ge te laat zijt? Omdat ge zijt beginnen twijfelen?

Spectacle perdu is de nieuwe voorstelling van de jongste SKaGeN-telg Bjarne Devolder (die ook een hoofdrol vertolkte in Twee Zomers) samen met Lukas Smolders en Luca Persan. Devolder speelt met de vorm van het ludiek amusementstheater als contrast met de haast onmogelijke confrontatie met een eigen trauma.

In een explosieve revue boordevol muziekfragmenten van Jacques Brel en Wim Sonneveld en sketches van Gaston en Leo, leven de personages zich uit in hun humoristische verbeelding van het verleden. Want lachen doet vergeten en relativeren! Maar was die kindertijd wel zo onschuldig? Wat is het dat niet vergeten wil worden?

SKaGeN is een vaste waarde in CCHA. Het gezelschap weet ons hart steeds opnieuw te veroveren met steengoede acteerprestaties. Vorig seizoen was Valentijn Dhaenens nog te gast met Het gezin Van Paemel. Dit seizoen is het de beurt aan Spectacle perdu, een bitterzoete arena voor de strijd met herinneringen die we ons liever niet meer herinneren. Een trip down memory lane voor de personages die op dolkomische wijze scènes uit hun kindertijd naspelen. 

credits

concept Bjarne Devolder / tekst Bjarne Devolder, Valentijn Dhaenens & Lukas Smolders / liedjesteksten Lukas Smolders / spel Bjarne Devolder, Lukas Smolders & Luca Persan / coaching Valentijn Dhaenens / techniek Gilles Pollak & Jeroen Wuyts / decor Sam Declercq / kostuums Veerle Van den Wouwer / productie De Studio / © Wannes Cré
skagen.be