cultuurcentrum Hasselt

Finding Willard

Tom Struyf
do 29 feb 2024 - 20:00 2024 - 21:45 2024
do 29 feb 2024
20:00 2024 - 21:45 2024
  • do 29 feb 2024
    20:00 2024 - 21:45 2024
    concert- & theaterzaal

In de winter van 2018 is theatermaker Tom Struyf op reis in de VS en komt per toeval aan in een klein dorpje bij de grens met Canada. Willard ligt op de oevers van een uitgestrekt meer, in de schaduw van een voormalige psychiatrische instelling. Gedreven door een persoonlijk vraagstuk mondt een toevallige kennismaking met een bijzonder landschap en een piepkleine kerkgemeenschap uit in een meeslepende trip, waarbij het persoonlijke verhaal van Struyf verweven raakt met dat van Willard.

Finding Willard is een reisverhaal, een persoonlijke zoektocht over opbouw en verval, zorg en gemeenschap. Het is een multimediale, filmische voorstelling waarin Struyf zijn fascinatie voor een plek en de mensen die er leven in verband brengt met een persoonlijke gebeurtenis en op die manier een nieuw verhaal construeert.

Tom Struyf is theatermaker, schrijver en landschapsontwerper. In zijn multidisciplinaire voorstellingen neemt hij het publiek graag mee op een persoonlijke reis of zoektocht. Hij speelt als geen ander met het vermengen van feit en fictie in de wereld om ons heen en vindt het interessant om na te gaan hoe we ons verhouden tot het verleden en de toekomst. Met het prachtige Finding Willard is hij voor het eerst te gast in CCHA.

Uit het toeval pure kunst puren, Struyf kan het als geen ander. 

 - De Standaard 

credits

concept & spel Tom Struyf / cocreatie Fien Leysen & Willem De Maeseneer / camera & montage Geert De Vleesschauwer & Fien Leysen / muziek Bert Hornikx / vormgeving Ina Peeters & Jolan Moonen / technische supervisie Geert De Vleesschauwer / techniek Geert De Vleesschauwer & Bregt Janssens / productie Tatiana Aarons vzw / coproductie Het Zuidelijk Toneel, NTGent, C-TAKT, NEXT Festival, Productiehuis TR, detheatermaker, kc deSingel, cc de Werft Geel & cc De Grote Post Oostende / © Clara Herman
tomstruyf.be