cultuurcentrum Hasselt

BLOED

LAZARUS & Robbin Rooze i.s.m. BETON Ltd.
di 16 jan 2024 - 20.00 u
di 16 jan 2024
20.00 u
  • di 16 jan 2024
    20.00 u
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Herinner je je de voorstelling Iemand moet het doen (CCHA, 2020)? Met die voorstelling verrasten LAZARUS en Robbin Rooze ons publiek met hun bijzondere mengvorm van theater en film. BLOED is hun tweede samenwerking.

Bloed? Ja, je leest het goed. Weinig stoffen hebben zo’n mythische status als bloed: bron van het leven maar ook het symbool van de dood en verderf. In BLOED, de voorstelling, zien we een vrouw in een complexe relatie met zichzelf en een man in coma na een voorval met een bloedklonter. Zij kennen elkaar van haar noch pluim, toch moet zij hem identificeren. Wat is de band tussen deze twee? Terwijl hij langzaam bij bewustzijn komt, probeert zij zich een weg te banen tussen de brokstukken van zijn herinneringen.

In een samenraapsel van wetenschap, vergeten geschiedenis en regelrechte verzinsels tekenen zich gaandeweg de contouren af van de halsbrekende tocht die de man in 1989 aflegde naar deze kant van het IJzeren Gordijn. Geeft zijn verhaal antwoord op haar vragen?

BLOED is theater en film tegelijk, over bloed dat kruipt waar het niet gaan kan, het verlangen naar de eeuwige jeugd en hoe we toch steeds opnieuw door de tijd worden ingehaald. Met natuurlijk een topcast, wat had je verwacht van LAZARUS, van o.a. Sofie Decleir, Koen De Graeve, Pieter Genard, Ryszard Turbiasz én Joris Van den Brande. Komen kijken is de boodschap! 
  

credits

inleiding 19.15 u / concept, tekst & regie LAZARUS & Robbin Rooze i.s.m. BETON Ltd. (Slovenië) / spel Suzanne Ceulemans, Sofie Decleir, Koen De Graeve, Pieter Genard, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Joris Van den Brande, e.a. / beeldregie Robbin Rooze / inleiding Tuur Devens / © Robbin Rooze - Wisefools
arsenaallazarus.be