cultuurcentrum Hasselt

Missie 2023

Hetty Helsmoortel
do 11 jan 2024 - 20:00 - 21:30
do 11 jan 2024
20:00 - 21:30
  • do 11 jan 2024
    20:00 - 21:30
    kleine theaterzaal

Een nieuw jaar, een nieuwe missie! Althans toch voor wetenschapswatcher Hetty Helsmoortel, bekend van de populaire podcastreeks Nerdland, samen met Lieven Scheire; of passages op televisie bij o.a. De afspraak en Vrede op aarde.

Na een doctoraat in de gezondheidswetenschappen en acht jaar kankeronderzoek vond Helsmoortel haar ware roeping. Ze wil wetenschap de plaats geven die ze in de maatschappij verdient: te midden van de mensen. Haar missie? Iedereen begeesteren met haar passie voor wetenschap en technologie op de meest uiteenlopende manieren. Daarom brengt ze sinds 2021 ook theatershows om meer mensen te bereiken.

In haar gloednieuwe show blikt Helsmoortel terug op het belangrijkste wetenschaps- en technologienieuws van het voorbije jaar. Na haar eerste twee theaterspecials vol humor en emotie, is ook Missie 2023 een straffe voorstelling die je slimmer en gelukkiger de wereld instuurt.

Komt de uitgestorven dodo weer tot leven? Hoe gaan we om met gevallen helden in de wetenschap? En hoe reageren we wanneer blijkt dat 99% van onze theorieën over het universum niet blijkt te kloppen? Kom het te weten in Missie 2023. Helsmoortel kluistert je anderhalf uur muisstil aan je theaterstoel met haar bevlogen en verrijkende vertelstijl. Al mag er natuurlijk ook eens gelachen worden.  

credits

© KREW   
hettyhelsmoortel.be