cultuurcentrum Hasselt

Ik maak me geen illusies en dit is er één van

Sara De Roo & Tine Van Aerschot
di 28 nov 2023 - 20:00 - 21:00
di 28 nov 2023
20:00 - 21:00
  • di 28 nov 2023
    20:00 - 21:00
    kleine theaterzaal

“Ik zal nooit vriendschap sluiten met een pinguïn. Ik zal niet gebeten worden door een slang. Ik zal niet getroffen worden door de bliksem. Ik zal nooit het licht van God zien. Ik zal niet gekoppeld worden door een koppelaarster. Ik zal niet stoppen. Ik zal nooit een standpunt innemen. Ik zal niet uitgesloten worden. Ik zal niet genegeerd worden.”

Ik maak me geen illusies en dit is er één van is een Nederlandstalige remake van I have no thoughts and this is one of them, een voorstelling die zestien jaar geleden voor het eerst gespeeld werd in het Brusselse Kaaitheater. De voorstelling werd enthousiast onthaald en onder meer in Amsterdam, Glasgow, Zurich, Barcelona, Essen en Manheim gespeeld.

Nu brengt niemand minder dan Sara De Roo deze monoloog opnieuw. De Roo behoorde jarenlang tot de artistieke kern van gezelschap TG Stan, maar is ook bekend van haar rollen in De parelvissers, Brasserie romantiek en Met man en macht.

De tekst, een lange stroom van gedachten, werd doorheen de jaren alleen maar relevanter en gaat over het opmaken van de persoonlijke balans op een bepaald ogenblik in je leven. Een leven dat zich ontplooit in deze wereld en zich er ook aan spiegelt. De tekst onderzoekt in hoeverre men vat heeft op het eigen leven en hoeveel je moet ondergaan. 

credits

tekst & concept Tine Van Aerschot / spel Sara De Roo / licht Luc Schaltin / set Herman Vederickx / productie TREVOR vzw / coproductie Monty / © Tine Van Aerschot