cultuurcentrum Hasselt

Kate Bush

Oko Yono
wo 18 okt 2023 - 20.00 u - 21.15 u
wo 18 okt 2023
20.00 u - 21.15 u
  • wo 18 okt 2023
    20.00 u - 21.15 u
    Kleine theaterzaal

Myrthe Luyten (Astronaute & Mad About Mountains), Annelies Van Dinter (Echo Beatty & Trixie Whitley), Birsen Uçar (Hydrogen Sea) en Caitlin Talbut (BLOND & BLUAI). Allemaal straffe muzikanten, componisten en zangeressen die elk hun strepen verdienden in de Belgische muziekscene.  
 
Samen vormen ze de powerband Oko Yono. Ze traden voor het eerst naar buiten met een tribute voor de vrouwen rond Serge Gainsbourg (CCHA, 2018). Nu brengen ze met hun vier unieke stemmen een ode aan Kate Bush, de koningin van de lyrische en grensverleggende dramapop. Dankzij de hitserie Stranger things werd Bush (her)ontdekt door een nieuwe generatie luisteraars en voerde de voorbije maanden opnieuw de (streaming) hitlijsten aan met Running up that hill
  
Oko Yono goes Kate Bush dus, maar met een geheel eigen twist. Het resultaat is opnieuw een mooie bloemlezing waarin Luyten, Van Dinter, Uçar en Talbut hun muzikale veelzijdigheid tonen en afwisselend de rol van frontvrouw op zich nemen.

Verwacht je aan een viering van coherentie en anarchie, van hypnotiserende sensualiteit. Verwacht je aan rock & roll, spoken word én de ultieme popsong. 

credits

zang Myrthe Luyten, Annelies Van Dinter, Birsen Uçar & Caitlin Talbut / band n.t.b.
facebook.com/okoyonooko