cultuurcentrum Hasselt

residentie: 22-26 mei 2023

Collectief dOFt - FOON
ma 22 mei 2023 - vr 26 mei 2023
ma 22 mei 2023
-
vr 26 mei 2023
  • ma 22 mei 2023
    -
    vr 26 mei 2023
    HET LAB

projectomschrijving
In FOON zien we drie telefonisten tegen hoge snelheid mensen doorverbinden: kanaal in en uit. Meer, sneller, zonder stop, nooit genoeg. De gejaagdheid van de binnenstromende telefoons creëert een nerveuze en ongeduldige sfeer. De telefonisten leven in patronen, in herhaling, in een fabrieksmatige wereld zonder sympathie of compassie. En hoe meer ze anderen connecteren, hoe meer ze zichzelf verliezen… De telefonisten vechten tegen de tijd, raken uitgeput en maken fouten. De (menselijke) machine raakt oververhit en alles valt stil. En dan komen er geen lijnen meer binnen… 

Wat volgt is een ongemakkelijk gevoel door de drukkende stilte. Zij, die altijd mensen met elkaar verbonden, worden door de situatie gedwongen om voor de eerste keer verbinding te maken met elkaar. En dat levert spannende, grappige maar ook pijnlijke situaties op. Beetje bij beetje ontdooien ze, tasten ze de grenzen af en kiezen ze voor zichzelf en elkaar. De vrees voor stilte maakt plaats voor de kracht van verbinding. FOON is een choreografische theatervoorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar over de (r)evolutie van ik-zij naar wij. 

doel van de residentie
dOFt startte hun creatie in HET LAB met een vijfdaags vooronderzoek in oktober waarin ze in hun inspiratiebronnen doken. In deze eerste onderzoeksfase zetten ze in op uitwisseling en artistieke dialoog met als doel zoveel mogelijk input te creëren. In mei zullen ze hun tweede residentieweek in HET LAB aanvangen. Hierbij staan ze al verder in het proces, waardoor ze met de gefinaliseerde tekst en het prototype van de scenografie aan de slag kunnen op de vloer.

Meer informatie over Collectief dOFt kan je hier lezen.

onderdeel van

credits

© Jonas Vermeulen
doft.be