cultuurcentrum Hasselt

Collectief dOFt

resident HET LAB

biografie
dOFt
– uit te spreken als ‘d of t’ – is een Leuvens collectief dat vanuit artistiek onderzoek verrassende, uitdagende en impactvolle danstheatervoorstellingen creëert voor een jong publiek. Ze staan bekend voor hun strakke uitvoering, poëtische beelden en acrobatische, gedetailleerde bewegingstaal. 

Hun naam vindt zijn oorsprong in het feit dat men het werk moeilijk kan beschrijven: dans, (fysiek) theater, iets tussenin? Wat is dan precies die ‘iets’? Net die ‘iets’ blijven onderzoeken, uitdagen, uitpuren en definiëren is hun artistieke ambitie en sterkte. Ze creëerden de afgelopen jaren 5 jeugdtheaterproducties: EVEN GEDULD (10+, 2016), TWEESTRIJD (14+, 2017), Kapottepoppenkoppen (8+, 2018), ZOZOÖFZO (4+, 2020) en DUMMIES (8+, 2021). 

De kern van Collectief dOFt bestaat uit Piet Van Dycke, Jonas Vermeulen en Sam Cunningham. Piet studeerde in 2018 af als choreograaf aan de FHK te Tilburg. Hij werkt sinds 2018 als dans- en circusmaker, regisseur, performer, coach en docent bij verschillende organisaties (fABULEUS, Cie Woest, LAP vzw, Tea Time Company, Fontys Hogeschool voor de Kunsten…). In 2021 werd Piet gekozen als PLAN-maker (2021-2024) en richtte hij zijn eigen circus- en dansgezelschap Circumstances op.

Jonas Vermeulen speelde van 2010 tot 2016 bij fABULEUS in Othello (Shakespeare) en Liefdesverklaring. Hij is actief als regisseur in het jeugdtheater en freelance theaterdocent bij JONNA vzw. Naast theater is Jonas ook nog actief in film en televisie. In 2015 speelde hij mee in de kortfilm De Overkant van Marnix Ruben & Freek De Jonghe. Hij zet zijn schouders daarnaast mee onder Circumstances als zakelijk leider.

Sam Cunningham staat in voor het algemene reilen en zeilen binnen het collectief en bouwt mee aan de theatrale en dansante weg die dOFt bewandelt. Ze werkt daarnaast met kwetsbare jongeren aan theatervoorstelling bij Tutti Fratelli en is werkzaam als productieleider bij Circumstances. Ze zet daarnaast als freelancer mee haar schouders onder de werking van SLAK, tout petit, MartHa!tentatief, CABRÓN en Collectief Ablatief. 

doft.be/