cultuurcentrum Hasselt
Olympe Tits

Bazar

Laika
do 16 feb 2023 - vr 17 feb 2023
do 16 feb 2023
-
vr 17 feb 2023

PREMIERE

Twee meisjes lijken in niets op elkaar. Voor de een is de wereld een chaotische plek waar het gevaar om elke hoek loert. De ander gaat het leven met open vizier tegemoet, stoer en onbevreesd. Het toeval brengt hen samen. Aangewezen op elkaar, sluiten ze een verbond. 
 
BAZAR is een verhaal over de kracht van verbeelding en de moed om het leven aan te gaan. Een mix van meeslepende muziek, een zweem van spanning, huiver en humor. 
 
Aminata Demba is gefascineerd door de relatie tussen volwassenen en kinderen in moeilijke situaties. Voor BAZAR is dit de wereld vandaag. Maar wat doe je als je fantasie op hol slaat? Als je de chaos in je hoofd niet meer de baas kunt door een overvloed aan prikkels? 
 
Net als bij De binnenkamer van Binta (selectie Het Theaterfestival 2021) haalt Demba inspiratie uit gesprekken en workshops met kinderen en volwassenen. 

credits

concept Aminata Demba  / tekst Mieke Versyp, geïnspireerd door Aya Sabi / regie Michai Geyzen / spel Aminata Demba & Anne-Laure Vandeputte / muziek Sam Gysel / soundscape Anton Van Haver / scenografie Elke Thuy & Bruno Herzeele / kostuums Nikè Moens / licht Caroline Mathieu / dramaturgie Mieke Versyp / coproductie Perpodium / productie & techniek Lasse Geudens, Pieter Smet, Rik Van Gysegem, Anton Van Haver, Helena Verbeeck & Jasse Vergauwe / © Olympe Tits
www.laika.be