cultuurcentrum Hasselt

residentie: 31 okt-04 nov 2022

Collectief dOFt - FOON
ma 31 okt 2022 - vr 4 nov 2022
ma 31 okt 2022
-
vr 4 nov 2022
  • ma 31 okt 2022
    -
    vr 4 nov 2022
    HET LAB

projectomschrijving
In FOON zien we drie telefonisten tegen hoge snelheid mensen doorverbinden: kanaal in en uit. Meer, sneller, zonder stop, nooit genoeg. De telefonisten leven in patronen, in herhaling, in een fabrieksmatige wereld zonder sympathie of compassie. En hoe meer ze anderen connecteren, hoe meer ze zichzelf verliezen… De telefonisten vechten tegen de tijd, raken uitgeput en maken fouten. De (menselijke) machine raakt oververhit en alles valt stil. En dan komen er geen lijnen meer binnen… 

Wat volgt is een ongemakkelijk gevoel door de drukkende stilte. Zij, die altijd mensen met elkaar verbonden, worden door de situatie gedwongen om voor de eerste keer verbinding te maken met elkaar. En dat levert spannende, grappige maar ook pijnlijke situaties op. Beetje bij beetje ontdooien ze, tasten ze de grenzen af en kiezen ze voor zichzelf en elkaar. De vrees voor stilte maakt plaats voor de kracht van verbinding. 

doel van de residentie
dOFt starten hun creatie in HET LAB met een vijfdaags vooronderzoek met twee focuspunten: enerzijds improviseren ze vanuit de geschreven teksten en anderzijds ontwikkelen ze de eerste scenografische ideeën. Ze duiken in hun inspiratiebronnen, zetten in op uitwisseling en artistieke dialoog met als doel zoveel mogelijk input te creëren. Ze willen in deze onderzoeksfase kunnen kladden, proberen, testen… Zodat ze nog niet meteen alles invullen en voldoende ruimte hebben om daarna een richting te kiezen.

Meer informatie over Collectief dOFt kan je hier lezen.

credits

© Jonas Vermeulen
doft.be