cultuurcentrum Hasselt

residentie: 01-12 aug 2022

tout petit - Zullen we samen…
ma 1 aug 2022 - vr 12 aug 2022
ma 1 aug 2022
-
vr 12 aug 2022
  • ma 1 aug 2022
    -
    vr 12 aug 2022
    HET LAB

projectomschrijving
Zullen we samen… lachen, kijken en spelen? 

Bij deze locatievoorstelling (een coproductie van tout petit, MoMeNT en CCHA-FESTIFIFTY) staat de ontmoeting centraal. De ontmoeting tussen twee dansers (Ilke Teerlinck en Gold Mayanga) die elkaar in balans houden, maar ook de ontmoeting tussen jonge kinderen en senioren. Ze genieten immers samen van een dansvoorstelling. Een voorstelling waarbij twee dansers elkaar uitdagen om grenzen te verleggen. De dansers brengen elkaar uit evenwicht, tillen elkaar in de lucht en vangen de ander weer op.

Doorheen de voorstelling groeit de ontmoeting tussen de performers én tussen het publiek. Bij aanvang neemt het publiek plaats tegenover elkaar, met tussen hen in het speelvlak met de twee dansers. Op deze manier kijkt het publiek niet alleen naar de dansers, maar ook naar elkaar. Na de voorstelling wordt het publiek samengebracht tijdens een interactief spelmoment. Ze gaan samen op ontdekking.

doel van de residentie
In deze residentie zal tout petit hun laatste maand voor de première inzetten. Er zal intensief geëxperimenteerd worden met dans, scenografie en muziek.

Meer informatie over tout petit kan je hier lezen.

credits

© Ciska Vanhoyland
toutpetit.be/