cultuurcentrum Hasselt

Buurmans keukenparade

Plan-D
di 20 sep 2022 - 09.45 u - 12.30 u
di 20 sep 2022
09.45 u - 12.30 u
  • di 20 sep 2022
    09.45 u - 12.30 u
    CCHA - parketzaal 1
    Geweest

Maak je klaar voor Buurmans Keukenparade! Een wervelende spicy kook-dans-show over de lekkerste gerechten van over de hele wereld! In welk land mag je slurpen aan tafel? Hoe smaken vergeten groenten? Is drakenfruit echt gevaarlijk en wat betekent: “liefde gaat door de maag”?

Twee dansers ontdekken de lekkerste recepten van de wereld. In een smakelijke ontdekkingstocht doorheen de wereldkeuken vinden ze gerechten en tradities die iets vertellen over de bewoners en het land van herkomst. Plan d- gaat in Buurmans Keukenparade op zoek naar de keuken en de eetgewoontes van de buren. Het  podium wordt een melting pot van geuren, kleuren en smaken. In deze grote wereldkeuken vertellen wij de  verhalen over koosjer en halal, over kletskoek en Vlaamse friet, over couscous versus een gehaktbal. 

de makers
Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn plan d- professioneel danstheater voor de jeugd en voor volwassenen. Verhalen van mensen en bijzondere ruimtes inspireren hem tot het maken van  voorstellingen die herkenbaar worden doordat ze de absurditeit van de hedendaagse mens en de situaties  waarin deze verzeild raakt, blootleggen.

theater / max. 100 / leerling € 4 / individueel € 8

onderdeel van
1ste graad lager

credits

concept & choreografie Andreas Denk / dans Andreas Denk & Cherif Zaouali / co-choreografie Jordi Casanovas / eindregie Mohamed Aadroun