cultuurcentrum Hasselt

5 kilo Pascal

BRONKS
di 14 mrt 2023 - 13.30 u - 14.20 u
di 14 mrt 2023
13.30 u - 14.20 u
  • di 14 mrt 2023
    13.30 u - 14.20 u
    Kleine theaterzaal

Manu hoort alles. De vis van de bovenburen, de kleine wijzer van het Mickey Mouse horloge van de Joeri,  de buurvrouw die haar nagels lakt, zelfs de prik in de colafles… Manu en Wim, twee broers. De ene is overgevoelig,  de andere is doof. De ene verzamelt, de andere drumt. De ene probeert uit alle macht niets te  horen, de andere probeert uit alle macht iets te horen.  Na een uit de hand gelopen ruzie vlucht Wim weg.  Iedereen maakt zich zorgen. Dagen gaan voorbij zonder een teken van leven. Een zoekactie, speurhonden,  helikopters… niets levert iets op. Alleen Manu, zijn overgevoelige broer, zou hem kunnen opsporen en  terugvinden. Waagt Manu de stap naar buiten en trotseert hij er alle geluiden? Of loopt de queeste die hem  naar zijn broer moet leiden fataal af?

de makers
BRONKS was vorig jaar nog bij ons te gast met de schoolvoorstelling The happy few (2022). Voor deze productie gingen ze aan boord met acteur/theatermaker Dries Notelteirs, die zijn eerste volwaardige theaterstuk aflevert. Met coach Joris Van den Brande (gekend van het gezelschap ARSENAAL/LAZARUS), dramaturg Liesbeth De Clercq, scenograaf Philippe Van de Velde van wijlen Studio Orka en costumière Lore Renson verzamelde hij een topteam rond zich! 

theater / max. 150 / leerling € 4 / individueel € 8

credits

tekst en spel Dries Notelteirs / coaching Joris Van den Brande / dramaturgie Liesbeth De Clercq / scenografie Philippe Van de Velde / kostuum Lore Renson
bronks.be / spinragfestival.be