cultuurcentrum Hasselt

Blind Spot

Passerelle
ma 14 nov 2022 - 13.30 u - 14.15 u
ma 14 nov 2022
13.30 u - 14.15 u
  • ma 14 nov 2022
    13.30 u - 14.15 u
    concert- & theaterzaal

Een zetel, een eettafel. Een lamp en een plant. Wat oogt als een harmonieus tafereel maakt al snel plaats voor  chaos waarbij het meubilair en de dansers in het rond vliegen. Zowel wat staat als wie zit is genoodzaakt in  beweging te komen. 

In deze theatrale dansvoorstelling van Manon Avermaete, richten vijf performers de schijnwerpers op ons  beperkt vermogen te zien wat er écht aan de ribben van onze naasten kleeft. In een licht banale setting  vertellen ze persoonlijke, vaak aandoenlijke en herkenbare verhalen. Recht uit het hart. De songs die zangeres  Izja Rutten live brengt, geven een extra dimensie aan de verhoudingen tussen deze eigenzinnige bende.

de makers
Passerelle is een artistieke jongerenwerking die hedendaagse dans inzet om kinderen en jongeren te inspireren. Voor deze voorstelling vroegen ze aan Cie Woest om een concept uit te werken voor en door jongeren. Cie  Woest is geen onbekende binnen ons cultuurcentrum. Voor Dag van de Dans 2021 creëerden ze de dansfilm  Liberandum (ook Jade Gijsen en Katrien Van Engeland waren hierin te zien) en vorig seizoen waren ze met De  Popoppers te gast tijdens ons Krokusfestival (CCHA, 2022).  

dans / max. 250 / leerling € 8 / individueel € 8

credits

concept Cie Woest (Manon Avermaete & Paulien Truijen) / choreografie Manon Avermaete i.s.m. dansers / performers Jade Gijsen, Femke Legein, Dunja Lycops, Katrien Van Engeland & Izja Rutten / muziek en  zang Izja Rutten / licht, geluid & techniek Raf Wouters / repetitor & decor Paulien Truijen / realisatie Passerelle  vzw i.s.m. C-mine Genk