cultuurcentrum Hasselt

Vlaemsch (chez moi)

Sidi Larbi Cherkaoui / Eastman
wo 2 nov 2022 - do 3 nov 2022
wo 2 nov 2022
-
do 3 nov 2022

OPMERKING: Inleiding om 19.15 u 

Wat is een identiteit? Wat is een nationaliteit? Wat betekent dat voor een kunstenaar als kunst zich niet laat stoppen door grenzen? Als de invloeden van overal komen? Wat betekent het dan om Vlaemsch te zijn? Als zoon van een Marokkaanse vader en een Vlaamse moeder heeft Sidi Larbi Cherkaoui zich zijn hele carrière precies tot deze vragen verhouden.

Met Vlaemsch wil hij in directe dialoog gaan met de Vlaamse wortels van zijn moeder. Hij nodigt ook drie hedendaagse Vlaamse kunstenaars uit: videast Hans Op de Beeck, muzikant Floris De Rycker en ontwerper Jan-Jan Van Essche. Zo wordt het podium van Vlaemsch een plaats waar fantastische bewegingen een ontmoeting vormen tussen muziek en beweging, tussen verleden en toekomst, tussen hier en ginder.

Vlaemsch (chez moi) is een indrukwekkende voorstelling met live muziek en maar liefst 15 internationale dansers. Kortom: een grootse topproductie in het rijke oeuvre van Sidi Larbi Cherkaoui. Slechts op een paar plaatsen in Vlaanderen te zien, wees er dus vroeg bij!

 

Geografisch gezien is Vlaanderen een kruispunt van ontmoetingen waar diverse identiteiten zich vormen. Precies dat is boeiend, isolatie is dat niet.

— Sidi Larbi

credits

concept, regie & choreografie Sidi Larbi Cherkaoui / scenografie Hans Op De Beeck /kostuums Jan-Jan Van Essche & Hans Op De Beeck / muziekregie Floris De Rycker / live muziek Ratas Del Viejo Mundo - Soetkin Baptist, Michaela Riener, Anna Rindhal Karlsen & Tomas Maxe / regie-assistent Kevin Vives / dramaturgie Timmy De Laet / dans Kazutomi ‘Tsuki’ Kozuki, Tister Ikomo, Dorotea Saykaly, Helena Olmedo Duynslaeger, Dayan Akhmedgaliev, Marina Kuscheva, Patrick Seebacher, Nick Coutsier, Pau Aran Gimeno, Jonas Vanderkerckhove, Ido Gidron, Christine Leboutte, Darryl Woods, Khalid Kouijili El Yakoubi & Tsubasa Hori / klank Elric Reinartz / licht Andries Van Gulck / coproductie La Monnaie / De Munt, KVS, St Pölten, Théâtre National De Chaillot, Sadler’s Wells, Théâtre National De Bretagne & Grand Théâtre De Luxembourg / inleiding om 19.15 u / © Rahi Rezvani
east-man.be