cultuurcentrum Hasselt

Het gouden kalf

Studium Chorale, philharmonie zuidnederland & Toneelgroep Maastricht
zo 18 sep 2022 - 15.00 u - 16.10 u
zo 18 sep 2022
15.00 u - 16.10 u
  • zo 18 sep 2022
    15.00 u - 16.10 u
    concert- & theaterzaal

OPMERKING: Inleiding om 14.15 u door Stijn Paredis 

Jan-Peter de Graaff en librettist Jibbe Willems onderzoeken de wereld van de Bijbelse Exodus. Hun oratorium Het gouden kalf is geïnspireerd op de epische uittocht van een volk op zoek naar een nieuwe toekomst. Wanneer Mozes op de Sinaï is om de tien geboden van zijn god te ontvangen en zijn afwezigheid te lang duurt, komt het volk in opstand. Uit de eigen sieraden smelten de Israëlieten een gouden kalf, een beeld dat ze met offers en feest aanbidden als de god die hen uit Egypte leidde.

Studium Chorale, philharmonie zuidnederland en Toneelgroep Maastricht gaven de schrijf- en compositieopdracht tot dit nieuwe oratorium. Ook het koor Studium Chorale bestaat, net zoals CCHA, 50 jaar! Acteur Dries Vanhegen, een ensemble van strijkers, blazers en slagwerk en zestien zangers van het jubilerende Studium Chorale brengen het oratorium in Belgische première.

Op zondag 18 september zal er een inleiding plaatsvinden over het Exodusverhaal, de slavernij en de droom van het Beloofde Land door Marleen Reynders om 13.30 u in de kleine theaterzaal. 

Deze voorstelling maakt deel uit van het project EXODUS.

credits

dirigent Hans Leenders / regie Michel Sluysmans / acteur Dries Vanhegen (TG Maastricht) / koor Studium Chorale Maastricht / tekst Jibbe Willems / coproductie Toneelgroep Maastricht, Musica Sacra & Studium Chorale / inleiding Stijn Paredis / © Brendon Heinst
studiumchorale.nl / philharmoniezuidnederland.nl / toneelgroepmaastricht.nl