cultuurcentrum Hasselt

Luisterwandelingen

Moya De Feyter, Marjan De Ridder & Adilça Rodrigues Soares
zo 28 aug 2022
zo 28 aug 2022

In Dichter bij de stad vult Moya De Feyter stadsmuren met haar poëzie. Bij Luisterwandelingen blaast ze de groene buitenkant van de stad poëzie in. Zo volgt ze mooi haar spoor van haar engagement als klimaatdichter. De Feyter zorgt voor de teksten. Moya en twee van haar bevriende klimaatdichters Marjan De Ridder en Adilça Rodrigues Soares, zorgen voor een verrassende poëtische performance op het Domein Kiewit. Laat je op een wandeling van ca. 5 km verrassen door hen.

Marjan De Ridder is dichter, rapper, schrijver en illustrator. Met haar speelse aanpak vertaalt ze het sociale landschap naar personages of verhalen. Als ze niet over magisch- realistische dagen schrijft, brengt ze spoken word met een sterke vleug activisme. Soms maakt ze er een soort pop-poëzie van, iets tussen rap en spoken word in. Je kent haar misschien van End of the weak Belgium, Naft voor woord of de Poëziebus.

Adilça Rodrigues Soares is dichter en performer. Ze schrijft over het dagelijkse leven, feminisme, liefde, mentale problemen en filosofie, maar ook over de toestand van onze aarde. In Rotterdam is ze niet van de podia weg te denken. Ze stond in 2021 als klimaatdichter op Maud Vanhauwaerts meertalige Babelbühne in Antwerpen, waar ze grote indruk maakte op het publiek.

De Luisterwandeling van 10 u volgt aansluitend op het zonsopgangconcert (met mogelijkheid tot ontbijt) Sunrise.

credits

© Sebastian Steveniers
moyadefeyter.be